Pretraži u novostima

Nova Kana - Korizmeni ekološki ispit savjesti

- Kategorija : Kana

Korizmeno vrijeme prigodno je za intenzivan rast u vjeri. Poziv na svetost dolazi do izražaja na poseban način, a korizmena Kana svojim prilozima osvjetljava put svjedočeći o tome kako se težnja prema svetosti očituje u mnogobrojnim koracima.

Jedan od alata na putu svetosti jest ispit savjesti. Đurica Pardon piše o korizmenom ekološkom ispitu savjesti u rubrici Putovima cjelovite ekologije. Ekološki problemi postali su dijelom našega svakodnevnog života. Ekološko djelovanje i svijest o potrebi prepoznavanja ekoloških obveza proizlazi iz osnovnih i temeljnih uvjerenja vjernika, pa su na taj način sastavni dio kršćanske vjere.

Josip Grbac u Pitanju sadašnjeg trenutka piše o roditeljstvu na udaru u kontekstu najnovije inicijative europske povjerenice za jednakost u Europskoj uniji, Helene Dalli, prema kojoj bi trebalo osigurati to da „roditeljstvo uspostavljeno u jednoj zemlji članici EU bude priznato u cijeloj Europskoj Uniji“. Grbac se pita žele li nam Europska komisija i njezina povjerenica sugerirati kako je obitelj nekakav „relikt prošlosti“ koji treba eliminirati i prepustiti svakomu neka čini što što hoće, pa i onda kada posljedice takve samovolje pogađaju i djecu.