Pretraži u novostima

Poslušajte i izmolite Križni put svetoga Josemarije Escrive

- Kategorija : Novosti

Stavi se u rane Raspetoga Gospodina (Put, 288). Mons. Josemaría Escrivá je ukazao na ovaj put kad su drugi od njega tražili savjet u želji da prodube svoj unutarnji život. Tako im je prenio vlastito iskustvo. Pokazao im je najkraći put, kojim je on išao čitav svoj život i koji ga je doveo do najviših vrhunaca duhovnosti. Uvijek je kod njega ljubav prema Isusu bila jedna stvarnost, koja je dohvatljiva, snažna i nježna, djetinja i ganutljiva.

Josemaría Escrivá, utemeljitelj Opusa Dei, živo je i uvjerljivo tvrdio da se čitav kršćanski život sastoji iz nasljedovanja Krista; u tome je sva tajna. Uz to je dodao: Važno je slijediti Ga izbliza, živjeti s Njim kao prva Dvanaestorica; tako blizu da se poistovjetimo s Njim (Prijatelji Božji, 299).

Utemeljitelj Opusa Dei je ovaj Križni put napisao kao plod svoje kontemplacije o prizorima na Golgoti. On je želio da ovaj tekst posluži kao pomoć za razmatranje o Kristovoj Muci, ali ga nikada nikome nije htio nametnuti kao priručnik za ovu izrazito kršćansku pobožnost. Njegova ljubav prema slobodi savjesti i njegovo veliko poštovanje koje je gajio prema unutarnjem životu svake duše su bili toliko duboki da on čak ni svoju djecu u Opusu Dei nikada nije obavezivao na određene pobožnosti osim onih koje spadaju na bit duhovnosti Opusa Dei po Božjoj želji, stoji u knjižici Križni put autora  Josemarije Escrive de Balaguera.

Stoga, svakome onome koji želi, u nastavku donosimo zvučni zapis Križnoga puta sv. Josemarije Escrive, za razmatranje, kontemplaciju, molitvu.

Podjeli sadržaj