Pretraži u novostima

Predstavljanje knjige don Antona Šuljića 'Ni tamjan, ni dogmatika'

- Kategorija : Novosti

U Matici hrvatskoj od 6. do 9. lipnja 2024. održava se Treći festival knjige pod sloganom Matica dobrih knjiga. Uz predstavljanja novih naslova Matičinih ogranka iz svih dijelova Hrvatske, na Festivalu će sudjelovati i ogranci iz BiH, kao i gosti, nakladničke kuće među kojima je ove godine prvi put i Kršćanska sadašnjost. 

U sklopu Festivala, 9. lipnja u 11 sati, održat će se predstavljanje nove knjige don Antona Šuljića, Ni tamjan, ni dogmatika, u izdanju Kršćanske sadašnjosti. O knjizi će s autorom razgovarati moderatorice Festivala, Zrinka Turalija i Tamara Džebić Šaljan. 

O knjizi

Knjiga Antona Šuljića Ni tamjan, ni dogmatika. Izbor iz recenzija, kritika i ogleda, u izdanju Kršćanske sadašnjosti, donosi pred čitatelja bogatstvo stvaranja, mišljenja i dijaloga. Šuljić nadasve uspješno i na brojnim primjerima prikazuje odnos vjere i javnosti, stvarnih tema koje moraju zanimati svakoga dobronamjernog vjernika i građanina. Naime, u središtu Šuljićeve misli, u onome iz čega i kamo sve vodi, vrlo jasno stoji – Isus Krist. U tome i jest vrijednost ovih „recenzija, kritika i ogleda“ „Miris evanđelja je Šuljićev tamjan, a njegova dogma je sretan, autentičan čovjek. Svatko tko traži uporište za budućnost s velikim će intelektualnim dobitkom iščitavati, štoviše, razmatrati ove Šuljićeve tekstove“, kazao je o knjizi Frano Prcela, OP.

Autor u knjizi na jednome mjestu okuplja svoje tekstove koji se uglavnom odnose na odnos vjere i javnosti, odnosno svojim recenzijama, ogledima i kritikama u toj javnosti progovara o relevantnim društvenim i crkvenim temama, odnosu medija i Crkve i nizu drugih.

Dio knjige donosi tekstove koji se osvrću na pontifikat pojedinih papa, odnosno na njihove knjige ili knjige o njima. Tako, osvrćući se na pontifikat pape Benedikta XVI., kao i na njegov posjet Hrvatskoj 2011., Šuljić posebno ističe poruke o zajedništvu u Kristu koje dolaze iz gromoglasne šutnje, čak četiri puta besprijekorno održane za vrijeme njegovih susreta s hrvatskim vjernicima. Knjiga Ni tamjan, ni dogmatika može se pronaći u svim knjižarama i web knjižari Kršćanske sadašnjosti.

Kršćanska sadašnjost sudjelovat će 6. i 7. lipnja u prodajnom dijelu Trećeg festivala knjige s izdvojenom ponudom svojih izdanja na štandu u dvorištu Matice hrvatske, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje. Osim u predstavljanjima novih izdanja, tijekom četiri festivalska dana, posjetitelji će u dvorištu Matičine Palače (Strossmayerov trg 4) moći uživati u koncertima, Večeri poezije, ali i Doručku s pjesnicima.

Podjeli sadržaj