Pismo za svijet

Enciklika Laudato si' objašnjena djeci

13,00 €
s PDV-om
Težina: 0.48 kg

Ova knjiga predstavlja sjajan primjer kako, uglavnom zahtjevne, tekstove crkvenoga učiteljstva predstaviti i prereći tako da budu razumljivi svima, posebice djeci.

Premda sjajna enciklika pape Franje Laudato si' ne spada u red teško razumljivih spisa crkvenoga učiteljstva, pa ju je tim lakše bilo prevesti na jezik i sliku djece, ipak ovaj pokušaj vrijedan je divljenja. Knjiga započinje osobnim pismom autora upućenim stanovitoj Karolini u kojoj, među ostalim, stoji: „(…) Pokušat ću novu encikliku pape Franje čitati za tebe (možda i za drugu djecu). Izabrat ću važne rečenice koje su, prema mojemu mišljenju, uzbudljive i zanimljive za djecu. A ako se sjetim još nečega, zapisat ću i to“.

Tako autor Gaisbauer, nekadašnji novinar na austrijskoj televiziji, čije izabrane i popratne tekstove prate odlične ilustracije Leonore Leitl, zapravo i čini. Izabire tekstove iz spomenute enciklike, ali i tumači što je to primjerice enciklika, a kad naiđe na nešto za što pretpostavlja da dijete neće odmah moći razumjeti, tumači i to. Tako tumači odakle naziv „Laudato si“ i tada daje vrlo lijepi prikaz života, karizme i važnosti Franje Asiškoga. Ova je knjiga izvrstan poklon svoj našoj djeci koja žele biti više osviještena u ekološkome obrazovanju i djelovanju.

9103340
978-953-11-1069-3
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Tvrdi
2017.
15,5 x 23; 105 str.
Izvan nizova

Možda će Vam se i ovo svidjeti