Misao vjere - eKnjiga

Izabrani spisi 1

22,70 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajte OVDJE.

O 20. obljetnici smrti Josipa Turčinovića, svoga utemeljitelja i prvog direktora, Kršćanska sadašnjost izdaje knjigu Misao vjere. Izabrani spisi 1 njegovih izabranih teoloških radova kako bi se odužila tome velikom čovjeku i teologu, svećeniku i spiritusu movensu cjelokupnog KS-ovog djelovanja, koji je svoje vrijeme utrošio u izdavanje tuđih tekstova, a za svoje nije imao vremena (Aldo Starić).

Turčinović je duboko poznavao povijest Crkve i teologiju, povijest vjere na našim prostorima, ali i svoje vrijeme pa je, kao rijetko tko u nas, stekao uvid kako je teologija uvijek filia sui temporis, kći svoga vremena čak i onda kad se bavi povijesnim istraživanjem. Iz toga uvjerenja Turčinović je mogao ulaziti u suradnju s ljudima koji drukčije misle na mnogim poljima, od društvenih znanosti do filmske produkcije, a da zato nije prestao biti teologom. Premda nije napisao sustavnu raspravu ili članak o naravi, funkciji i svrsi teologije, u mnogim se njegovim radovima i na mnogim mjestima mogu naći njegova razmišljanja i stavovi o toj problematici.

Knjiga Misao vjere. Izabrani spisi 1 je raspoređena u četiri skupine: Theologica, Oecumenica, Historica i Critica. Uredio ju je Stjepan Kušar.

2340311
978-953-11-1500-1
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
2011.