Kana, kršćanska obiteljska revija, listopad 2009.

Autori:

1,33 €
s PDV-om
Rasprodano

IZ SADRŽAJA:

Josip Grbac: Indoktrinacija molitvom? U našem svakidašnjem govoru i pisanju na nevjerojatno površan način upotrebljavamo izraze kao što su indoktrinacija, nametanje stajališta, ideologizacija itd.

Od Kane do Kane

Suzana Peran: Sv. Placid i Mavro učenici sv. Benedikta

Stjepan Baloban: Ljubav u istini u društvenim pitanjima. Nova socijalna enciklika pape Benedikta XVI. http://www.ks.hr/knjizara.php?id=1466 Caritas in veritate. Ljubav u istini pobudila je u Europi i svijetu brojne reakcije, prije svega zbog toga što se očekivao odgovor Katoličke crkve na pitanje o rješavanju krize koju je zapao suvremeni svijet. () Nova socijalna enciklika nudi drugačiju perspektivu u rješavanju trenutačnih problema u svijetu. Ta se perspektiva

Anton Tamarut: Smije li se čovjek ponositi Bogom? Zborna molitva 18. nedjelje kroz godinu u hrvatskom prijevodu Rimskog misala započinje riječima: Gospodine, vođo i stvoritelju naš, mi se tobom ponosimo. Neobična je ta formulacija. () Ponos je dakle tipičan ljudski osjećaj, i to pozitivan, uzvišen on ima ponajprije relacijsku i društvenu narav, poticajnog je i sjedinjujućeg karaktera, vedrog i razigran, a opet po sebi poseban i obvezujući ()

Antonia Hrvatin: Križ bitna sastavnica našega vjerskoga i kulturnog identiteta. Razgovor s gospićko-senjskim biskupom mons. Milom Bogovićem uz desetu obljetnicu osnutka Gospićko-senjske biskupije, gradnju crkve hrvatskih mučenika i aktualnu raspravu o križu u javnim prostorima.

Marijana Jakovljević: RAZGOVOR Križ obilježava kršćansku europsku kulturuhttp://www.ks.hr/opis_autora.php?id=279 Fra Bono Zvonimir Šagi, franjevac kapucin, ugledni teolog i svećenik, dugi niz godina djeluje u pastoralu župe svetoga Vida u varaždinu, a nekoliko puta provincijal Hrvatske kapucinske provincije svetoga Leopolda Bogdana Mandića. () Križ je ponajprije simbol kršćanstva, bitni simbol naše vjere u Isusa krista koji je nedužan bio razapet za sve ljude, umro i uskrsnuo. Pogled na križ potiče kršćanskog vjernika na spoznaju vlastite griješnosti, ali i na nadu oproštenja- ono sto je zapisano()

Marija Belošević: 800. OBLJETNICA Franjin duh: osam stoljeća među Hrvatima. Trodnevna središnja i zaključna proslava 800. obljetnice franjevačke karizme pod motom Franjo, idi i popravi moju kuću održana je u Zagrebu od 17. do 19. rujna.

Ante Peran: Svjetska katolička tiskovna mreža. Razgovor s generalnim tajnikom UCIP-a (Union catholique internationale de la presse međunarodne udruge katoličkog tiska) Josephom Chittilappillyjem.

M. I A. Ivanjek: OBITELJ Imati ili biti? Imati i biti!

Marija Belošević: Krakovski apel za mir

Krsto Cviić: Ekonomisti i bankari

Adalbert Rebić: Mojsije, osloboditelj, objavitelj i zakonodavac. Mojsije spada među najvažnije likove Staroga zavjeta. Bez njega ne bi bilo ni Staroga zavjeta ni židovstva pa vjerojatno ni kršćanstva. On je jedinstvena osoba i u općoj čovječanskoj povijesti. On je posrednik izme

1004436
0353-2828
Kršćanska sadašnjost
Zagreb, 2009., br. 436
Meki
2009.
20,8 x 27,5 cm, 76 s
Časopisi