Kana, kršćanska obiteljska revija, studeni 2009.

Autori:

1,33 €
s PDV-om
Rasprodano

Josip Grbac: Afere: konfuzija prava i morala. () Afere su postale svakodnevica političkog, pravnog i gospodarskog sustava. Koliko jako bi moralo biti društvo da preboli i premosti sve ovakve afere? ()

Od Kane do Kane

Suzana Peran: Kristov slavuj - sv. Metilda von Hackenborn

Stjepan Baloban: Svjedoci ili zemaljski mesije? Koliko god je to teško priznati, činjenica jest da sve više ulazimo u nejasno, a istodobno veoma opasno, stanje nemoći, bezvoljnosti i apatije i to posvuda a ne samo u javnom životu i na radnim mjestima. Što ućčiniti da se u manjoj ili većoj sredini, u obitelji i u nekoj zajednici, u osnovnoj i srednjoj školi te na fakultetu, na radnom mjestu i u strukturama vlasti i politike situacija promijeni na bolje?

Anton Tamarut: Čemu se smijemo nadati? () kongregacija za nauk vjere u svojem pismu iz 1979. god. O nekim pitanjima iz eshatologije dok potvrđuje da ni Sveto pismo ni teologija ne pružaju dovoljno svjetla za predodžbu drugoga svijeta, istodobno upozorava na dvije bitne točke kojih se kršćanin treba čvrsto držati.

Milan Šimunović: UZ SVEĆENIČKU GODINU - Svećenik danas pred nekim dilemama (1). Svećenička je godina. Razumljivo je da se na više razina i s više stajališta pokušava osvijetliti lik i uloga svećenika danas. Držim da je, uz ostalo, potrebno progovoriti o svećeniku s obzirnom na ono što svakodnevno vrši, odnosno što se od njega očekuje. Jer upravo ta njegova pozicija, to poslanje, uvjetuje i osvjetljava njegov identitet, odnosno ako ne izvršava svoje zadatke stavlja ga u pitanje

Bono Zvonimir Šagi: CRKVA U DRUŠTVU gdje smo sada u Hrvatskoj? Kršćani svojim svjedočenjem mogu najbolje utjecati na obnovu morala u svojoj društvenoj sredini. Za to se traži angažman vjerničke zajednice. Stoga je potrebno i pojačati svekoliku kršćansku duhovnost. Valja trasirati nova polja kršćanskog djelovanja, o čemu još premalo znamo.

Aldo Sinković: BISKUPSKA SINODA I FAO glasnogovornici gladnih. Potrebna je ne samo promjena načina života već i mišljenja.

Velimir Pavlinić: Krivo čitani mitovi proizvode lošu religiju. Kada danas za nešto kažemo da je mit, onda to znači isto što i laž. U vrijeme sveprisutnih medija svako malo neka se visoko cijenila javna osoba ili djelo razotkrije kao varka i razbubnja kao mit.

M. I A. I.: OBITELJ Obitelj i sestrica smrti

V, Martinac: Iznad crte

Krsto Cviić: Cjepivo za zločinom okaljanu prošlost

Adalbert Rebić: Biblijski lik Mojsija. Zanima nas kako Biblija opisuje Mojsija (hebr. mošeh što biblijski pisac prevodi: iz vode izvađen i spašen). U korijenu tog imena zapravo je egipatska riječ mzes što znači sin. Tako, ime faraona Ramzesa znači sin boga Ra. Mojsije, prema tome, na egipatskom jednostavno znači sin

Matija Maša Vekić: Spomenik nerođenoj djeci

Stjepan Lice: U obrani svakog začetog života

Boženka Bagarić: Šipak za rođendan

Antonia Hrvatin: Riječka nadbiskupija u znaku Euharistijske godine

Marijana Jakovl

1004437
0
Kršćanska sadašnjost
Zagreb, 2009., br. 437
Meki
2009.
20,8 x 27,5 cm
Časopisi