Kana, kršćanska obiteljska revija, ožujak 2013.

Autori:

1,73 €
s PDV-om
Težina: 0.15 kg
Rasprodano

U uskrsnome broju Kane više je prigodnih napisano tome najvećem kršćanskom blagdanu, a posebice ističemo pjesmu Antona Tamaruta „Isuse, jedva sam dočekao da uskrsneš“.

Ovaj broj Kane, jer je pripremljen prije izbora pape Franje I., velik dio prostora posvećuje papi Benediktu XVI. i njegovu odreknuću o čemu pišu i Josip Grbac i Stjepan Baloban, ali i Drako Gašparović i Tonči Matulić.

Milan Šimunović nastavlja pisati o evangelizaciji, a o odnosu vjernika prema sekularnome društvu piše o. Bono Zvonimir Šagi pitajući se: „Je li moguć pravedan, društveni sustav bez istine, pravednsti i ljubavi u odnosima čovjeka prema čovjeku, bez obzira na izvanjske razlike?“ upućujući na nužnost dijaloga između onih koji vjeruju i onih koji ne vjeruju.

Ženi koju je htio spomenuti papa u miru Benedikt Doroty Day, koja je prošla put od anarhistice do službenice Božje, svoj je napis posvetio Darko Tepert.

Tonči Tadić svoju kolumnu posvećuje autoritetu za koji kaže da je na udaru. Kana se odužila prijatelju i velikom redatelju Krsti Papiću nekrologom iz pera Matije Maše Vekić, dužnu pozornost i ovaj je put posvetila odgoju djece, ekologiji, uređenju stana i vrta, ali i velikim temama kao što je ulazak Hrvatske u EU.

I ovaj broj Kane za svakoga člana kršćanske obitelji.





1004474
0353-2828
Kršćanska sadašnjost
Zagreb, br. 3/2013
2013.
20,8 x 27,5 cm
Časopisi