Kana, kršćanska obiteljska revija, travanj 2013.

Autori:

1,73 €
s PDV-om
Težina: 0.15 kg
Rasprodano

Novi, travanjski broj Kane, kao što se i očekivalo, u većem je dijelu posvećen novome papi Franji.

Naime, Kana za ožujak već je bila otisnuta kada je izabran novi Papa pa su, s ove distance od mjesec dana, u ovome broju komentari o novome poglavaru Katoličke crkve lišeni one prve euforije.

Tako je Josip Grbac svoj tekst naslovio „Papa Franjo: Izazov u novom ruhu“ ističući neke sada vidljive naznake njegova pontifikata kao što su opcija za siromašne, desakralizaciju moći i interakciju čovjeka i svega stvorenja kao uočljive naznake smjera.

„Jednostavnost, dobrota, nova nada“, naslov je kolumne Stjepana Balobana u kojem on, među ostalim konstatira kako se iznenađenje pretvorilo u oduševljenje, ali i to kako ovaj papa neće mirovati.I

Tonči Matulić svoju je redovitu kolumnu posvetio izboru novoga Pape, a učinio je to i Darko Gašparović osim čijih su kolumni samom izboru, porukama i naglascima u ovome broju Kane rezervirane dodatne stranice.

Milan Šimunović nastavlja svoj feljton o prenošenju vjere danas naslovivši ga „Govor vjere – sve osjetljivije pitanje“.

Vladimir Pavlinić prisjetio se jednog članka o Crkvi u 2000. koji je, sada davne 1970. objavila Kana iz pera Domenica Agassoa. Koliko su proročki bili ti uvidi, zaista je impresivno čitati.

O odnosu Hrvatske i EU nastavlja pisati Hrvoje Špehar, a ovaj put se posvetio stvarnoj (ne)moći Europskoga parlamenta. Svojim britkim stilom i primjedbama o djelovanju hrvatske Vlade nastavlja pisati Tonči Tadić, a o krizama u obitelji piše Marina Babić.

U Rječniku etiketa – kolumni Josipa Sanka Rabara - ovaj put možemo čitati o nazivu 'jezuit', a Kana i u ovom broju donosi prikaze i primjere kršćanskoga života i djelovanja s raznih strana svijeta. Tako se, među ostalim, upoznajemo s katolicima u ruskoj katoličkoj župi Taganrog u kojoj djeluju hrvatske Karmelićaneke Božanskoga Srca Isusova.

Frano Šanjek u četvrtome nastavku svojega feljtona piše o Jurju Slovincu, donesen je zapis iz Murtera, a predstavljena je izložba u Modernoj galeriju u Zagrebu 'Kristova muka i otkupljenje' s izborom ponajboljih hrvatskih i svjetskih slikara.

O tome da i žene piju upoznaje nas Marijana Jakovljević, a kritičkim upitom o kvaliteti TV programa Rafael Rimić aktualizira odnos kršćana, posebice roditelja, prema medijima.

Osim navedenog, tu su još brojne teme o odgoju, hortikulturi i arhitekturi, ali ima i zabave i još obilje korisnog štiva za svakoga člana kršćanske obitelji. Kana – mjesečnik koji ne smijete propustiti!

1004475
0
Kršćanska sadašnjost
Zagreb, br. 4/2013
Meki
2013.
20,8 x 27,5 cm
Časopisi