Proroci

Osoba, vrijeme, poruka

Autori:

Božo Lujić
15,00 €
s PDV-om
Težina: 0.50 kg

Djelo Proroci skraćeno je izdanje sveučilišnog udžbenika Starozavjetni proroci, istoga autora pa je riječ o prerađenoj knjizi koja je ipak na neki način nova jer originalno i sustavno pristupa tematici pri čemu daje prednost poruci teksta.

Knjigapruža temeljne okvire za poznavanje proročke teološke misli. U tom smislu moglo bi se reći da ova knjiga predstavlja svojevrsni kompendij starozavjetne proročke teologije.

„Ova knjiga je nastala kao plod dugogodišnjega bavljenja prorocima, pisanjem i predavanjima na raznim učilištima i studijima. Stoga bih ovu knjigu 's dušom' posvetio Katehetskom institutu Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na kojem sam i započeo svoju nastavnu djelatnost na Katoličkom bogoslovnom fakultetu i dugo godina predavao kolegij o prorocima i njihovu značenju za njihovo i za naše vrijeme, te svim vjeroučiteljicama, vjeroučiteljima, katehisticama i katehetama koji danas mukotrpno nastoje djeci i mladima 'u zgodno i nezgodno' vrijeme donositi osnovne vjerske i biblijske informacije i otvarati im nova, šira, humanija i kršćanskija obzorja života“, piše autor u uvodu ove knjige.

9130610
978-953-11-0890-4
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Tvrdi
2015.
307
14,5 x 20,6 cm; 307
Pastoral i kateheza