SVEOPĆE MOLITVE VJERNIKA. Za svetačka slavlja, svetkovine, blagdane i spomendane

Autori:

25,00 €
s PDV-om
Težina: 0.75 kg

Priručnik Molitve vjernika koji nam je nedostajao za sve najvažnije svetkovine, blagdane, spomendane, zajedničke i prigodne mise i posebne dane donosi obrasce koji za pojedina slavlja nudi izbor od pet do osam molitvenih zaziva, ali i veći izbor molitava u pojedinačnim slavljima kao što je primjerice blagdan bl. Alojzija Stepinca.

Priručnik je strukturiran tako da se ravna po građanskoj godini: svetkovine, blagdani i spomendani nižu se sukladno njihovim mjestima u kalendarskoj godini. Tako siječanj počinje sa spomendanom sv. Bazilija Velikog i Grgura Nazijanskog, slijedi sv. Antun opat, zatim sv. Agneza i tako redom, a sve završava božićnom osminom za koju se donose obrasci za svaki njezin dan.

Drugi dio Molitava vjernika posvećen je zajedničkim misama kao što su primjerice slavlje posvete crkve, zatim slavlje Blažene Djevice Marije, slavlje mučenika i tako redom.

Treći dio donosi molitve vjernika u prigodnim misama kao što su mise za Crkvu, zatim za evangelizaciju naroda, za progonjene kršćane, za narode i države, za napredak naroda i tako redom sve do molitava vjernika za posebne dane.

Tako su doneseni obrasci za Molitvenu osminu za jedinstvo kršćana za svih osam dana.

Na jednome mjestu sabrane ove Molitve vjernika bit će od velike pomoći za odvijanje liturgijskih slavlja.

9170671
978-953-11-1216-1
Kršćanska sadašnjost
II. izdanje, Zagreb
Tvrdi uvez - platno
2019.
180
19,5 x 27,5 cm; 180 str.
Liturgijska izdanja
Liturgija