Kana, kršćanska obiteljska revija, rujan 2020.

Autori:

1,73 €
s PDV-om
Težina: 0.10 kg
Rasprodano

Rujanski broj Kane usmjeren je na nove početke, pa i nerijetko spominjanu “novu normalnost”, školsku godinu i sve veću potrebu čovjeka da bude online. Josip Grbac u tekstu Bez interneta sam “aut” (rubrike Pitanje sadašnjega trenutka) komentira moć interneta, život online, ali i digitalizaciju vjere koja nosi i neke zamke. Sličnom niti vodiljom bavi se i tekst rubrike Odgoj za medije, u kojem Rafael Rimić piše o važnosti interpersonalne komunikacije, ali i online komunikacije, koje će se u ovoj školskoj i akademskoj godini vjerojatno ispreplitati. 

Novost ovoga broja Kane jest rubrika Školsko zvonu u kojoj se javljaju tekstovi učitelja i vjeroučitelja koji pišu o nastavi vjeronauka, kao i pitanjima vezanima uz učenike, njihovo ponašanje i školski uspjeh. Konkretno, vjeroučiteljica Katarina Pučar piše po čemu se satovi vjeronauka razlikuju od ostalih školskih predmeta, dok učiteljica Ksenija Todorović donosi niz zanimljivih zaključaka o tome kako pomoći učenicima da svladaju svoj strah od neuspjeha i da se nauče prihvatiti odgovornost za svoje postupke. Da mali postanu veliki tekst je rubrike Samo pet stvari koja je ovoga puta također zaokuplja temom početka školske godine, s fokusom na dijete. U Obiteljskom savjetniku pak Leali Osmančević piše o važnosti humanitarnoga djelovanja koje se djecu može podučavati već od ranoga djetinjstva. U rubrici Putovi cjelovite ekologije Đurica Pardon piše o važnosti pčela o kojima ovisi cijeli hranidbeni sustav, a čega mnogi danas nisu svjesni.

Za rujanski broj Kane razgovarali smo sa švicarskim teologom i piscem za mlade, Stephanom Siggom, koji je otkrio niz zanimljivosti iz svojega privatnoga i autorskoga života: kako to da mladi s lakoćom prihvaćaju njegove knjige o vjeri, osobito o svetim sakramentima, kako pristupa mladima na svojim radionicama, što za njega znači vjera i sl. Kršćanska sadašnjost izdala je niz Siggovih djela (npr. Što ti želim za krizmu, Frcanje iskri, Vjerujem u tebe…). 

Temom pandemije, nažalost neizbježnom u ovim trenutcima, bavili su se Stjepan Baloban u svojoj kolumni (Živjeti vjeru u doba pandemije bolesti COVID-19), Krešimir Cerovac (Bog i virus), te Tonči Tadić (Povratak koronavirusa i “nova normalnost”).

Nakon niza putopisa autorice Ivane Ćepulić, novi broj Kane donosi putopis o kineskom gradu Hangzhou, iz pera Antonije Putić. 

1004555
0353-2828
Kršćanska sadašnjost
1. izdanje, Zagreb
Klamano
2020.
20,8 x 27,5; 68 str.
Časopisi