Kana, kršćanska obiteljska revija, listopad 2020.

Autori:

1,73 €
s PDV-om
Težina: 0.10 kg
Rasprodano

Listopadski broj Kane u punom zamahu obuhvaća niz aktualnih pitanja koja prožimaju svakidašnjicu ovoga trenutka. Tako satkana Kana čitatelju nudi na izbor tekstove koji se bave temama nažalost sve prisutnijeg koronavirusa, temom nove enciklike pape Franje Fratelli tutti, temom vjeronauka i školama i župnim katehezama za odrasle, temom brige za zajednički dom i sve stvoreno te mnogim drugima.

U Pitanju sadašnjeg trenutka Josip Grbac upozorava na jedan novi način življenja vjere. U tekstu pod naslovom Samo bolest ili promjena života? ističe da živjeti vjeru u samoći nije lako te da pred  Crkvom i nje­zinim djelatnicima stoji epohalni zadatak ponuditi ljudima neke nove načine vjero­vanja i života u skladu s vjerom. Stjepan Baloban u svojoj kolumni pod naslovom  Ući u dijalog sa svima o zajedničkom domu. Naglašava pritom da je ekološka tematika prema socijalnoj enciklici pape Franje Laudato si’. En­ciklika o brizi za za­jednički dom jedna od važnijih tema s kojom nam je ozbiljno se pozabavi­ti i u Crkvi u Hrvatskoj danas i sutra.

Temom ekologije u ovom se broju Kane bavi i autor Đurica Pardon koji se u rubrici Putovi cjelovite ekologije javlja tekstom Zahvalnost i briga za stvorenja u duhu sv. Franje, a na tu se temu nadovezuje Krešimir Cerovac u rubrici Znanost i vjera člankom Aqua fons vitae (Voda je izvor života).

Kana donosi čak tri razgovora: s poznatim zagrebačkim teologom, ujedno vjeroučiteljem Nikolom Kuzmičićem, zatim sa s. Anom Uložnik, misionarkom na Haitiju, te s prof. Nadom Babić. Stalne rubrike kao što su Ženska strana medalje (tekst Žena i njezina autentičnost), Vrijeme i riječ (promišljanje fra Darka Teperta o enciklici Fratelli tutti), Obiteljski savjetnik, Meditacije (Josip Sanko Rabar) i druge donose niz zanimljivih i aktualnih tema.

1004556
0353-2828
Kršćanska sadašnjost
1. izdanje, Zagreb
Klamano
2020.
20,8 x 27,5 cm; 68 str.
Časopisi