Kana, kršćanska obiteljska revija, studeni 2020.

Autori:

1,73 €
s PDV-om
Težina: 0.10 kg
Rasprodano

Novi broj Kane u studenom donosi niz nizanimljivosti. Aktualan je razgovor s dr. Alemkom Markotić, ravnateljicom Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, epidemiologinjom i aktivnom članicom Nacionalnog stožera civilne zaštite koja je za Kanu otkrila kako pomiruje privatno i poslovno, kako se nosi s kritikama te možemo li i kada očekivati povratak na „staro normalno”. Osvrnula se i na svoju vjeru, svojevrsni oslonac, osobito u ovim neizvjesnim vremenima. Dio tekstova bavi se i novom enciklikom pape Franje, Fratelli tutti. U tekstu Prepreke sveopćem osjećaju bratstva tu je temu aktualizirao Josip Grbac u rubrici Pitanje sadašnjega trenutka. Slađana Lovrić u tekstu Putovi do novog susreta tumači encikliku i izdvaja temeljne Papine poruke, dok fra Darko Tepert pristupa nešto drukčije, tumačeći Opomene sv. Franje, koje su poslužile kao nadahnuće Papi za naslov nove enciklike.

Tople duhovne teme i u ovom broju Kane piše s. Veronika Mila Popić (Postoji li mjera ljubavi?), fra Bono Zvonimir Šagi (Dijalog – ključ mira u sadašnjem vremenu) i drugi, a Kana nastavlja i s rubrikom Školsko zvono u kojoj vjeroučiteljica Suzana Mravunac propituje i tumači ulogu vjeroučitelja danas, kao (ne)vidljivu sponu Crkve i društva, na putu dijaloga u kojem se isprepliće profane i crkveno.

Naglasak na ekologiju, brigu za sve stvoreno donosi Đurica Pardon u članku Ako idemo u nebo, zašto se brinuti za zemlju?, dok za rubriku Ženska strana medalje ovoga puta piše dr. sc. Miriam Mary Brgles (Majčinstvo, agape i molitva). U prigodi obljetnice smrti u ovom se broju Kane prisjećamo i dragoga profesora Alde Starića, uz ulomak iz njegove knjige Kršćanska vjera.

Putopis čitatelje u novom nastavku ponovno vodi u daleku Kinu, a zanimljive će sadržaje čitatelj pronaći i u rubrici Obiteljski savjetnik (o bl. Carlu Acutisu), Odgoj za medije, Portret umjetnika itd.

1004557
0353-2828
1. izdanje, Zagreb
Klamano
2020.
20,8 x 27,5 cm 68 st
Časopisi