Kana, kršćanska obiteljska revija, prosinac 2020.

Autori:

1,73 €
s PDV-om
Težina: 0.10 kg
Rasprodano

Novi broj kršćanske obiteljske revije Kana u prosincu okuplja nekoliko tekstova kojima je središnji motiv – nada. Nada u kršćanskom smislu uvijek je i nada za druge, piše to Krešimir Cerovac u jednom od središnjih tekstova revije, pod naslovom Na Božić je u svijet ušla nada.

Dok iščekujemo Božić i nadamo se vlastitu otkupljenju i spasenju, autor Đurica Pardon upućuje čitatelja da razmisli i o tome da otvori vrata obnove i spasenja našem planet. U rubrici Putovima cjelovite ekologije ovoga puta autor ističe adventsku promjenu srca, našu unutarnju pripravu za Božić, kao polazište za promjenu našeg vanjskog ponašanja. Fra Darko Tepert pod isprva tmurnim naslovom Teška vremena također zaziva nadu, pouzdanje u Boga živoga, bez obzira na nevolje i patnje koje opterećuju svakidašnjicu u jeku pandemije. Na tom je tragu i Autoškola za kršćane Nikole Kuzmičića pod naslovom Pošast Martina Vuk u tekstu Ranjivost – što je to? propituje želi li nas virus vratiti samima sebi, ili nas suočiti s činjenicom da smo kao uspješni, pobožni i moralni ljudi postali eskautori drugih. Ipak, ovaj broj Kane dolazi s jednom prazninom, umjesto rubrike Kršćani u svijetu koju je do svoje smrti pisao otac Bono Zvonimir Šagi, donosimo spomen-blok posvećen njemu, lučonoši koncilske ideje Kršćanske sadašnjosti. Uz životopis, Sjećanje iz bolničke sobe i pregled njegovih izdanja objavljenih u KS-u, direktor i glavni urednik Kršćanske sadaršnjosti, dr. Stjepan Brebrić, ističe obrise velikog doprinosa o. Bone KS-u i svim suradnicima i prijateljima.

Božićni broj Kane donosi i zanimljiv razgovor s doc. dr. sc. Krunoslavom Novakom, novim generalnim tajnikom HBK. Tu su i rubrike Zdravlje i duša (s tekstom o daru i darivanju), Obiteljski savjetnik (Gradnja kuće i kako ovog Božića ugostiti Svetu obitelj), Kolumna Stjepana Balobana (o novoj socijalnoj enciklici Fratelli tutti), Pitanje sadašnjega trenutka (Tolerancija i diskriminacija kršćana)…

Putopis će čitatelje odvesti u daleki Singapur, Nebo nad nama otkriva nam tajnu betlehemske zvijezde, a Odgoj za medije prikazat će nam Isusa kao uzor i savršenog komunikatora. Prosinački broj Kane čitateljima će poslužiti kao dobra podloga priprave srca za Božić i poticaj na razmišljanje o sadašnjem trenutku.

1004558
0353-2828
Kršćanska sadašnjost
1. izdanje, Zagreb
Klamano
2020.
20,8 x 27,5; 68 str.
Časopisi