Kana, kršćanska obiteljska revija, travanj 2021.

Autori:

1,73 €
s PDV-om
Težina: 0.10 kg

Kršćanska obiteljska revija Kana u travnju donosi pregršt tekstova nošenih još uvijek vazmenim vremenom, ali i aktualnim temama iz života Crkve, društva, obiteljskoga života.

Nedjeljna okupljanja u crkvama, sakramenti, život svećenika, redovnika i redovnica, funkcioniranje biskupijskih i uopće crkvenih ureda – sve su to područja crkvenoga života koja trpe negativne posljedice pandemije COVID-19. U novoj kolumni o tim temama promišlja prof. Stjepan Baloban, otvarajući pritom i neka druga pitanja, poput onoga koji se vjerski sadržaji mogu i smiju prakticirati na daljinu, a koji ne. Josip Grbac u Pitanju sadašnjega trenutka piše o Zakonu o eutanaziji i potpomognutom samoubojstvu koji je prihvaćen u Španjolskoj te bi na snagu trebao stupiti u lipnju.

Aldo Sinković za Kanu je razgovarao s Klaudijom Bumci, urednicom Albanskog programa Radija Vatikan i bivšom profesoricom na Papinskom sveučilištu Gregoriani, o pokušajima i nastojanjima pape Franje oko poboljšanja životnih uvjeta i vrednovanja sposobnosti žena u ustanovama Svete Stolice i Države Vatikana.

Nekoliko tekstova u novom broju Kane čitatelju će ponuditi poticaj za osobnu izgradnju. Primjerice, u rubrici Zdravlje i duša neuropsihijatrica dr. Tereza Salajpal piše o “našim povjerljivim ogledalima”, našim bližnjima i odnosima koji pojedinca izgrađuju od djetinjstva. U Ženskoj strani medalje Ivana Ivančić piše o krhkosti dostojanstva, vrlinama koje ga izgrađuju i uz koje treba ustrajati, a ne klonuti. Vrlo zanimljiv pristup temi i ovoga puta donosi Đurica Pardon u tekstu pod naslovom Jesti – ali drukčije. osvrčući se na uskrsni blagoslov hrane i njegovu poruku.

Među ostalim zanimljivim temama tu je tekst prof. Jerka Valkovića Mediji i predizborna kampanja, zatim Uskrsnuće i budućnost svemira (Krešimir Cerovac), Josip kao uzor radnika (Darko Tepert), Pomaganje u sjeni koristoljublja (Martina Vuk), Uskrs – cjepivo protiv kršćanskog kiča (Martin Svilanović)…

1004562
0353-2828
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Klamano
20,8 x 27,5; 68 str.
Časopisi