Kana, kršćanska obiteljska revija, lipanj 2021.

Autori:

1,73 €
s PDV-om
Težina: 0.10 kg

Ovaj broj obogaćuju čak dva intervjua. Razgovarali smo sa Zvonkom Francom, svestranim teologom s bogatim iskustvom u radu s medijima koji je u razgovoru otkrio svoje stavove odnosu Crkve i medija u Hrvatskoj, budućnosti medija općenito, odgoju vjernika za medije i osobnom nadahnuću za rad i stvaranje u kontekstu medija, komunikacije i umjetnosti. Aldo Sinković razgovarao je pak s dr. Stefanom Kempisom, njemačkim teologom i glavnim urednikom Njemačkog programa Vatikanskog radija, o Katoličkoj Crkvi u toj zemlji, duhu proturječnosti koji ju obilježava, o teološkim raspravama danas i nizu pomalo osjetljivih tema.

U rubrici Aktualno Stjepan Lice donosi vrlo zanimljiv članak o bl. Charlesu de Foucauldu. Stjepan Baloban u ovom broju Kane piše o socijalnoj enciklici Laudato si' kao socijalno-etičkom i duhovnom kompasu, dok Josip Grbac pod zanimljivim naslovom Poslijeuskrsne misli nakon lokalnih izbora povezuje sliku vjernika i politike. Među aktualnim temama tu je i članak mladog teologa Martina Svilanovića koji ovoga puta promišlja o konzumerističkim mehanizmima vrloga novog svijeta. Političku aktualnost analiziraju pak u svojim tekstovima Stanko Uršić (Suverenost tri četvrtine koje odumiru na sve načine) i Tonči Tadić (Zemlja za šarlatane i blefere).

Sjajan tekst Jerka Valkovića u ovom broju Kane bavi se tolerancijom (Krhkost (pragmatične) tolerancije), vlč. Jeronim Ban piše pak o teškoj temi žalovanja roditelja zbog gubitka djeteta, a fra Darko Tepert donosi članak o Liku svećenika u Starom zavjetu

Putopis čitatelje Kane ovoga puta vodi u afrički Benin, a tu su i stalne rubrike za razonodu (Zdravlje, Film, Biljna ljekarna, Cvijeće …).

Osim tiskanoga izdanja Kane, potražite i eIzdanje po cijeni od 10 kuna.

1004564
0353-2828
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Klamano
2021.
20,8 x 27,5; 68 str.
Časopisi