Kana, kršćanska obiteljska revija, srpanj/kolovoz 2022.

Autori:

1,73 €
s PDV-om
Težina: 0.10 kg

U ljetnom dvobroju Kane nudimo vam pregršt zanimljivih tema. Vrijeme je godišnjih odmora. Papa Ivan Pavao II. govorio je o odmoru kao prilici za osnaživanje prijateljstva s Kristom. Potaknut papinim mislima Krešimir Cerovac u svojem članku promišlja o tome kako godišnji odmor proživjeti u dokolici kao dar. Tu je i članak Martine Vuk Grgić koji govori o odmoru kao važnoj antropološkoj i duhovnoj kategoriji, o važnosti kvalitetnog odmora u stresnoj svakodnevici suvremenog čovjeka.

U Pitanju sadašnjeg trenutka Josip Grbac dotiče se prijetećeg problema gladi te govori o tome kako je rat koji kao sredstvo upotrebljava blokadu dostave hrane ili vode najnemoralniji oblik ratovanja. Istu temu, s ponešto drukčijeg rakursa, obrađuje i Đurica Pardon u članku Glad u zemlji obilja?!.

Prigodom 20. obljetnice smrti kardinala Franje Kuharića, KBF u Zagrebu organizirao je dvotjedni simpozij pod nazivom Život i djelo kardinala Franje Kuharića. Više doznajte u kolumni Stjepana Balobana. Tu su i izvrsni članci Ivana Šarčevića koji nas upoznaje s farizejskim problemom u Bibliji i u današnjoj Crkvi, te članak Jerka Valkovića koji govori o potrebi vjernosti Otajstvu ispred medijske logike zabave i spektakla.

Svakako valja istaknuti i posebno zanimljiv intervju s don Gjergjijem Lushom, kosovskim svećenikom koji je osobno poznavao Majku Tereziju i o njoj napisao 17 knjiga. Tu su i stalne rubrike Putopis, Film, Zdravlje, zatim kutak za djecu i još mnogo toga…   

1004576
0353-2828
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Klamano
2022.
20,8 x 27,5; 68 str.
Časopisi