Kana, kršćanska obiteljska revija, siječanj 2023.

Autori:

2,00 €
s PDV-om
Težina: 100.00 kg

Izdvojena tema siječanjske Kane je priziv savjesti. Jerko Valković u drugom nastavku svoje kolumne o toj temi ističe da priziv savjesti ne proizlazi iz nečije samovolje ili je tek puki izričaj nečije samovolje. Onaj tko se priziva na glas svoje savjesti potvrđuje njezin primat s obzirom na autoritet samoga zakona.

Posljednjeg dana 2022. godine preminuo je papa u miru Benedikt XVI., stoga smo na stranicama Kane izdvojili nekoliko njegovih citata iz izdanja Kršćanske sadašnjosti, a prisjećanje na njegov lik i djelo prilika je za čitanje i razumijevanje njegovih djela. U Izlogu Kršćanske sadašnjosti, redovitoj rubrici Kane, predstavljena su dva izdanja vezana za papu u miru Benedikta XVI., biografija o njemu te knjiga Sablazan istine vjere. Teološki profil Josepha Ratzingera.

Tema obrambenog rata u Ukrajini i dalje je goruće pitanje, a njime se u ovom broju bave Josip Grbac i Stjepan Baloban.

U ovom broju Kane možete pročitati intervjue s dvojicom franjevaca. Jedan od njih je fra Sandro Tomašević, na službi u Svetoj zemlji kao župni vikar u Betlehemu i ravnatelj dječjeg doma, jedinog takve vrste u Svetoj zemlji. Fra Sandro opisuje kako se živi u Betlehemu i koja su njegova iskustva. Drugi intervju obavio je Aldo Sinković s fra Ljubomirom Šimunovićem, voditeljem Hrvatske katoličke misije u Londonu. Tema razgovora su, između ostalog, Hrvati u Ujedinjenoj kraljevini, kao i stanje ekumenizma.

Tonči Tadić u Političkim temama piše o lutanju hrvatske oporbe, a tu su i brojni drugi članci koje možete potražiti u ovom prvom ovogodišnjem, siječanjskom, broju Kane.

1004581
0353-2828
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
2022.
20,8 x 27,5 cm; 68 str.
Časopisi