Kana, kršćanska obiteljska revija, svibanj 2023.

Autori:

2,00 €
s PDV-om
Težina: 0.10 kg

Svibanjska Kana: U tebe se, Gospodine, uzdam

Novi broj Kane bogat je sadržajem i tekstovima koji će vas, u sadašnjem trenutku, podsjećati na temelje naše vjere i pomoći razmišljati, razmatrati i moliti.

Sadašnji trenutak obilježilo je prije svega preuzimanje službe novoga zagrebačkog nadbiskupa, popraćeno odgovarajućom javnom i medijskom pozornošću. Mons. Dražen Kutleša za geslo je izabrao riječi Psalma 31, U tebe se, Gospodine, uzdam, isto kao i bl. Alojzije Stepinac, kojega nadbiskup na poseban način štuje i utječe mu se.

Pitanje sadašnjeg trenutka

U kolumni Pitanje sadašnjeg trenutka Josip Grbac piše o granicama „roditeljskih prava“ u školi, komentirajući poražavajuće rezultate inicijative „Puls škole“ i kaže: „Danas smo očito 'sakralizirali' prava roditelja ne samo u njihovu domu nego i u školi koju pohađaju njihova djeca“.

Intervju

U intervjuu s hrvatskom povjesničarkom, kroatistkinjom, anglistkinjom i publicistkinjom sestrom Veronikom Milom Popić pročitajte kako Crkva konkretno pomaže siromasima, duhovnim i tjelesnim. Pročitajte kako djelatno vjerovati u Dobro, u vrata koja se otvaraju te biti glas za one koji glasa najčešće uopće nemaju jer su na marginama društva i utišani su brojnim predrasudama i nerazumijevanjima.

Razmišljanje

Svoje razmišljanje o moliteljima na trgovima i katoličkoj javnosti dijeli Marko Medved, koji se pita, između ostalog, jesmo li unutar katoličkih medija spremni na unutarcrkveni dijalog ili možemo govoriti o zatvorenosti katoličkih medija koja je došla do izražaja i ovaj put.

Izazov trenutka

Krešimir Cerova piše o političkoj korupciji, korupciji politike i politici korupcije. Iz istraživanja Iseljavanje Hrvata u Njemačku. Gubimo li Hrvatsku?, koje je provelo Hrvatsko katoličko sveučilište, proizlazi da su nemoral političkih elita, pravna nesigurnost, nepotizam i korupcija pri vrhu motiva koji su pridonijeli iseljavanju.

Odgoj za medije

Rafael Rimić piše o medijskom obrazovanju mlađih generacija i ulozi učitelja za koju smatra da je najvažnija, zbog čega je važno da i oni sami posjeduju medijske kompetencije kako bi mogli obrazovati nove generacije.

Ove i brojne druge teme pronađite u novom broju Kane.

1004585
0353-2828
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Klamano
2023.
20,8 x 27,5 cm; 68 str.
Časopisi