Kana, kršćanska obiteljska revija, veljača 2024.

Autori:

2,00 €
s PDV-om
Težina: 0.10 kg

Novi broj Kane započinje promišljanjem urednice Kane, Maje Petranović, o vjeri, pozivu na „odgovornu vjeru“, razumijevanju i življenju kršćanske vjere u širem smislu te upućivanjem na Godinu molitve koju je nedavno proglasio papa Franjo. Na tom se tematskom tragu ističe i nekoliko tekstova. Primjerice, Ivan Šarčević u rubrici Isusovi sretni ljudi piše pod naslovom Bez dužničkog ropstva o „oproštenju dugova onima koji su nas uvrijedili“, promišljajući o molitvi Očenaš i opraštanju kao najvišem izrazu ljubavi. Aldo Sinković u rubrici Aktualno piše također o molitvi, pod naslovom Molitva kao lijek za zagrijavanje mlake vjere i prijeko potrebna hrana duše, dok Nikola Kuzmičić u rubrici Autoškola za kršćane o vjeri promišlja i piše upravo pod naslovom – Promišljati.

U Pitanju sadašnjega trenutka Josip Grbac piše o Krizi europske i svjetske solidarnosti, a kolumna Stjepana Balobana tematizira Prakticiranje vjere u Hrvatskoj

Kana u veljači donosi i nekoliko tekstova u sjećanje na istaknute pojedince iz društvenog i vjerskog života – dr. Adalberta Rebića (10. obljetnica smrti), Vjekoslava Bajsića (11. veljače 100. obljetnica rođenja), fra Bonaventure Dude i Jure Kaštelana, mons. Josipa Uhača (100. obljetnica rođenja). Obljetnicu (56.) obilježava i sama Kršćanska sadašnjost, osnovana 22. veljače 1968., o čemu je u Kani pisala Iva Knežević.

U ovom broju Kane čitatelja čekaju dva zanimljiva razgovora – jedan s poznatim hrvatskim meteorologom Zoranom Vakulom o njegovom nešto manje poznatom stvaralaštvu, meteorimama, meteoslikovnicama i dr. Drugi razgovor, s izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič, približava nam lik svetoga Martina, rad Kulturnoga centra sveti Martin – Hrvatska te pozicioniranje Hrvatske u kontekstu martinske materijalne i nematerijalne baštine na karti Europe.

Ove i niz drugih zanimljivih tema čekaju Vas u Kani za veljaču.

1004593
0353-2828
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Klamano
2024.
Časopisi