• Novo

Kana, kršćanska obiteljska revija, ožujak 2024.

Autori:

2,00 €
s PDV-om
Težina: 0.10 kg

„U korizmenom hodu, naš pogled je više nego u drugim dijelovima godine usmjeren prema križu“, piše u Uvodniku novoga broja Kane urednica Maja Petranović. Teme tekstova također odišu korizmenim ozračjem, usmjerene kao pomoć i poticaj čitatelju na korizmenom putu, u iskrenom nastojanju razumijevanja i prihvaćanja stvarnosti križa. Samo pet stvari, rubrika s prvih stranica Kane, čitatelju približava pet biblijskih sličica pod zbirnim naslovom Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas, dok se također biblijskom (ali i svakodnevnom) temom bavi i Ivan Šarčević pod naslovom Kušnje i napasti. U kontekstu korizme, Sani Gilja piše o postu, dok Ivana Ivančić Medved u tekstu Izliječiti dušu propituje temu pokajanja, priznanja i poniznosti. Ususret Uskrsu piše i V. Martinac, dok Stipo Kljajić u ovome broju donosi zanimljiv tekst Izaijin Sluga Jahvin.

Pitanje sadašnjega trenutka, iz pera Josipa Grpca, govori o globalizaciji, multikulturalizmu i identitetu, dok se Kolumna Stjepana Balobana ovoga puta bavi temom Vulgarnost u hrvatskoj politici.

Uskrsni broj Kane donosi i nekoliko zanimljivih razgovora. Tomislav Kasić razgovarao je s doc. dr. sc. Josipom Bošnjakovićem i doc. dr. sc. Sandom Smoljo-Dobrovoljski, a povod razgovoru bila je njihova nova knjiga Bogatstvo suosjećanja koja se bavi temom suosjećanja u teološkom i psihoterapeutskom smislu. Aldo Sinković razgovarao je pak s profesorom Matteom Luigijem Napolitanom o dokumentima u Apostolskom arhivu  koji otkrivaju nove vidike djelatnosti kardinala Alojzija Stepinca. Treći razgovor u ovome broju Kane vodila je Marija Perčić s prof. dr. sc. Željkom Petelin Gadže, specijalisticom neurologije, o epilepsiji, jednoj od najučestalijih neuroloških bolesti.

Putopis Antonije Putić ovoga nas puta vodi u poljski Torun, a u Kani čitati možete i o povijesti, zdravlju, filmu, umjetnosti, astronomiji i nizu drugih interdisciplinarnih tema iz pera istaknutih autora.

1004594
0350-7823
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Klamano
2024.
20,8 x 27,5 cm; 68 str.
Časopisi

Možda će Vam se i ovo svidjeti