• Novo

Kana, kršćanska obiteljska revija, travanj 2024.

Autori:

2,00 €
s PDV-om
Težina: 0.10 kg

Travanjski broj Kane stiže na početku proljeća, uoči parlamentarnih izbora u Hrvatskoj i u vrijeme raznih svjetskih nemira i ratova, u uskrsnome vremenu. Sve ju to obilježava i tematski. U Pitanju sadašnjega trenutka, već na prvim stranicama Kane, Josip Grbac bavi se temom nasilja (Zlouporabe nasilja), kroz prizmu politike, ratova, pa i poimanja nasilja sa stajališta kršćanina. Kolumna Stjepana Balobana bavi se pak temom izbora u Hrvatskoj pod naslovom Vjerodostojnost politike i političara na ispitu. Temom izbora bavi se i Ivo Matković u tekstu Što možemo učiniti da naša država ne bi ratovala sama sa sobom, kao i Tonči Tadić (Izborni cirkus), a zanimljivo je pročitati i kako su izbori izgledali u povijesti – i to staroga Rima – u članku Tomislava Matića koji svaki broj Kane oplemeni povijesnom tematikom.

Ne nedostaje ni duhovnih, meditativnih i biblijskih tema pa se tako u ovom broju Kane može pročitati tekst Uskrs Marije Magdalene (Ivan Šarčević), Svjedok-učitelj (Krešimir Šimić), Izaija ili Izaije (Stipo Kljajić), Mistika (Josip Sanko Rabar)… Od obiteljskih i društvenih tema izdvajamo tekst Slavice Dodig (Kako je teško jesti sam! Ima li još ljudi oko istog stola?), Martine Vuk Grgić (Surogat majčinstvo), Tina Kolumbića (Ravnoteža strana), Sani Gilje (Blago krotkima).

U Kani se nalaze i dva zanimljiva razgovora, jedan s prof. dr. sc. Tončijem Matulićem te drugi s inženjerkom arhitekture Jasnom Šćavničar Ivković.

U novoj rubrici, Terapeutski kutak, smjestio se sjajan tekst svećenika psihoterapeuta Josipa Bošnjakovića pod naslovom Želim biti sretan, pa makar to bio najteži stil života. 

1004595
0350-7823
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Klamano
2024.
20,8 x 27,5 cm; 68 str.
Časopisi