• Novo

Kana, kršćanska obiteljska revija, lipanj 2024.

Autori:

2,00 €
s PDV-om
Težina: 0.10 kg

Lipanjski broj Kane donosi vrijedan sadržaj uz koji će čitatelj moći promišljati o vjerničkoj stvarnosti, o tome kako danas ostati kršćanin u ovome svijetu. U Pitanju sadašnjega trenutka Josip Grbac piše o vrlo osjetljivoj temi pod naslovom Djeca: bogatstvo ili 'Problem'? ističući da je naš odnos prema djeci najizrazitiji pokazatelj humanosti društva. Stjepan Baloban u svojoj se kolumni bavi pak pitanjem Zašto nam treba teologija? referirajući se na vrijeme velikih promjena u životu i djelovanju Katoličke Crkve pred kojom su brojni izazovi. Ivan Šarčević u rubrici Isusovi sretni ljudi u vrlo lijepom tekstu okrenutom duhovnosti podsjeća čitatelje da na to da nas Isus razumije i poučava da molimo za ono najteže, za svoje dužnike i neprijatelje.

„Čak se i vrlim teolozima dogodi da nam vrtlog svakodnevice zamuti pogled“, piše Sani Gilja u tekstu intrigantnog naslova Brigojedac koji vrijedi pročitati. Lipanjsku Kanu obogaćuju i tri zanimljiva razgovora. S prof. Stephenom Bullivantom, ravnateljem Centra za religiju i društvo Benedikta XVI. U Velikoj Britaniji i profesorom teologije i sociologije religije na Sveučilištu St Mary's Twickenham razgovarale su prof. dr. sc. Jasna Ćurković Nimac i sociologinja Paula Zujić. Dotaknuli su se tema ateizma i sekularizacije u suvremenim zapadnim društvima, religijske ravnodušnosti, suvremenih izazova Katoličke Crkve danas i niza drugih. Poseban razgovor smješten je u rubriku Iz misijskog života za koju je Trpimir Alajbeg razgovarao s sestrama franjevkama Krista Kralja koje već 50 godina djeluju u Demokratskoj Republici Kongo, s. Mirabilis Višić i s. Blaženkom Barun. Treći razgovor vodila je Marija Perčić s mr. sc. Anom Marijom Dobronić, edukacijskom rehabilitatoricom (područje defektologije) koja već trideset godina radi s osobama s intelektualnim teškoćama.

Tomislav Matić u rubrici Pogled u prošlost donosi povijesnu, ali vrlo aktualnu temu uz Europsko nogometno prvenstvo koje se održava upravo ovoga mjeseca – Postanak nogometa.

1004597
0350-7823
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Klamano
2024.
20,8 x 27,5 cm; 68 str.
Časopisi