Kana, kršćanska obiteljska revija, rujan 2022 - ePeriodika

Autori:

1,33 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajte OVDJE.

Na vedro zelenoj naslovnici ističe se tema broja – razgovor naše urednice Maje Petranović i Tomáša Halíka, povodom njegove nove knjige O Bogu ljubavi. I u članku i u knjizi, glavni pojmovi o kojima autor promišlja jesu ljubav, bezgraničnost i njihova skladna kombinacija – kao bezgranična ljubav kroz sinodalni put vjere.

O sinodalnom putu progovara i Nenad Polgar u članku među Aktualnostima, gdje razmatra njegovo današnje značenje i položaj u suvremenim društvenim okolnostima na primjeru Njemačke i Hrvatske.

Suvremenu zbilju proučava i Josip Grbac u rubrici Pitanje sadašnjega trenutka, gdje istražuje kako je „očaran tehnološkim napretkom, neslućenim mogućnostima koje je taj napredak omogućio, uvjeren u svoju svemoć – čovjek zaboravio Nebo“. Balansirajući na finoj granici između Neba i kvarne nam Zemlje (rat u Ukrajini, valovi poskupljenja), članak podsjeća kako mali čovjek u svemu tome uvijek može, i treba, uperiti pogled u Vis.

Na sličnom tragu se kreće i Ante Jerković u svojem šarmantnom vodiču Imaj vjeru i život će biti lijep, gdje kroz primjere raznih situacija daje ohrabrenje i uputu za pozitivno razmišljanje, uz srdačnu poruku svetoga Leopolda Mandića: „Imaj vjeru i naći ćeš iscrpan odgovor na svaki zašto, sva će iskušenja biti snošljiva i bol će se zaodjenuti svjetlošću“.

U kontekstu rješavanja problema i negativnosti s kojima se odvažno suočavamo ovoga rujna, Sani Gilja podcrtat će navedene članke i poruke naših autora vlastitim osvrtom na pitanje kako postati najboljom inačicom sebe. Odat ćemo Vam nekoliko ključnih pojmova – to su sebedarje, služenje drugima, poniznost, skromnosti i dostojanstveno prihvaćanje svega što nam život donosi, kao priliku za poboljšanja.

Tema ovoga broja je svakako ljubav, ali tema mjeseca rujna većini je ljudi povratak u učeničke i studentske klupe. O novoj školskoj godini, ohrabrujući naše mališane i mlade za sve izazove, susrete, spoznaje i pustolovine koje slijede, piše Leali Osmančević. 

Ove i još mnoge druge kvalitetne članke možete pronaći u novom broju Kane

2004577
977-035-32-8200-1-00922
2806-7487
Kršćanska sadašnjost
2022.