Kana, kršćanska obiteljska revija, prosinac 2022. - ePeriodika

Autori:

1,33 €
s PDV-om


Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajte OVDJE.

U božićnom broj u Kane urednica nas u uvodu potiče na temeljno pitanje koje treba biti u središtu naše pripreme za Božić, a to je pitanje: Zašto? Cur Deus Homo. Zašto je Bog postao čovjekom?, a to je ujedno i naslov velebnog djela Anselma Canterburyjskog koji je o tome pisao prije tisuću godina.

U tom duhu i Krešimir Cerovac piše u Izazovu trenutka o Božiću kao poruci kojom Bog želi da čovječanstvo uspostavi s njim stvarni i osobni odnos. Bez Isusa ne bismo znali što Bog misli ili kako reagira.

Velika tema ovog mjeseca je i, naravno, nogomet. Josip Grbac piše o svijetloj strani nogometa koji za vrijeme Svjetskog prvenstva barem nakratko baca u sjenu naše svakodnevne brige, ali piše i o drugoj strani medalje Svjetskog prvenstva u Katru i o razlozima zašto se ono održava upravo tamo.

U intervjuu sa malom sestrom Vesnom Zovkić pročitajte o njezinom iskustvu pomaganja siromašnima i potrebitima, a osobito izbjeglicama u nedavnoj i još uvijek aktualnoj migrantskoj krizi.

Leali Osmančević piše o nenasilnoj komunikaciji u dječjem odrastanju, koja je put do mirnog i sretnog djetinjstva i sretne obitelji. S Tomislavom Matićem zavirujemo u povijest i srednjovjekovni Božić s njegovim najstarijim običajima, u kolumni Političke teme Tonči Tadić i dalje govori o ratu u Ukrajini, koji traje već mjesecima, a kojem se nazire kraj.

Ove i još mnoge druge zanimljive teme pronađite u božićnom broju Kane.

2004580
977-035-32-8200-1-01222
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
2022.