Kana, kršćanska obiteljska revija, veljača 2023. - ePeriodika

Autori:

1,50 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajte OVDJE.

Kana u veljači donosi raznovrsne teme i različite poglede pomažu nam sagledati širinu i biti dijaloški otvorenima za bolju izgradnju i zajedništvo u pluralnosti. Početak korizme vrijeme je polaska na put koji nam omogućava „čudesnu spoznaju koja nam često izmiče u životu: uistinu se možemo obnoviti i postati drukčiji. U tome ne smijemo posustati i zastati na pola puta“, kako piše kardinal Lehman u svojem djelu Na putu u život, a koji urednica ističe u svom uvodniku.

U rubrici Pitanje sadašnjega trenutka Josip Grbac piše o temi Enigma bolesti i vrednota zdravlja. Živimo u vremenu kada je možda potrebna i svojevrsna demitologizacija zdravlja. Predstaviti zdravlje kao jedinu i apsolutnu vrijednost ubojito djeluje na one koji su bolesni. DA je zdravlje apsolutna vrijednost, onda bi bolest bila grijeh.

Sandi Gilja u svojoj kolumni Na mreži piše o velikom pospremanju. Usmjerimo li dio svojih dobara da, vršeći djela milosrđa na koja nas korizma poziva, nahranimo gladne, napojimo žedne, zaogrnemo siromašne, možda ćemo manje soptati pod bremenom svoga suviška.

U rubrici Pogled u prošlost Tomislav Matić u spomen na papu Benedikta XVI. piše o odreknućima s papinske službe tijekom povijesti. Poznat je primjer pape Celestina V., čiji je primjer bilo teško slijediti, posebno u vrijeme kad su Crkvi najviše trebali pape koji su bili spremni odstupiti.

U obiteljskom savjetniku pročitajte o djeci i empatiji, od promatranja do razvijanja empatije u obiteljskoj svakodnevici. Ove i još mnoge druge kvalitetne članke potražite u Kani. 

2004582
977-035-32-8200-1-00223
2806-7487
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
2023.