Kana, kršćanska obiteljska revija, listopad 2023. - ePeriodika

Autori:

1,50 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajete OVDJE.

U listopadskom broju Kane ponovno se nalazi pregršt aktualnih tema. U prvom je planu aktualna Biskupska sinoda, događaj gdje svi biskupi u hijerarhijskom zajedništvu participiraju u brizi za univerzalnu Crkvu. Papa Franjo na neki joj način širi okvire, no javljaju se i podjele i sumnje u sam sinodalni proces kao konstitutivni dio života i upravljanja Crkve, čak i unutar samog Biskupskog kolegija.

Rasprave među sinodskim ocima su u tijeku te će na plenarnim zasjedanjima sudjelovati oko 400 patrijarha, kardinala, biskupa, svećenika, redovnika, teologa, žena i muškaraca.

U svojoj kolumni naslova Hoće li Biskupska sinoda zbližiti ili još više podijeliti Crkvu?, Stjepan Baloban piše da su među temeljnim pitanjima proces donošenja odluka pitanje vlasti u Crkvi. Hoće li Sinoda zbližiti ili još više podijeliti Crkvu ovisit će, po Balobanu, o tome u kojoj će se mjeri stvoriti konsenzus oko donošenja odluka na svim crkvenim razinama.

Listopadska Kana donosi izvještaj o proslavi 25. obljetnice beatifikacije kardinala Stepinca održanoj u subotu 2. listopada u Mariji Bistrici, kao i izvještaj o posjetu zagrebačkog nadbiskupa mons. Dražena Kutleše Kršćanskoj sadašnjosti.

U ovom broju pročitajte još: intervju s misionarom don Gabrijelom Jukićem, koji djeluje u Ugandi i svakodnevno se susreće s ljudima kojima je glad životni suputnik; razmišljanje Saše Horvata koji je posjetio crkvu sv. Jakova u belgijskom Gentu, u kojoj, vjerovali ili ne, djeluje aktivna zajednica vjernika, ali i kafić u kojem se poslužuje pivo, te koji zaključuje da crkva nije mjesto za to; o katalogu propasti u kolumni Stanka Uršića, u kojoj tematizira demografsko propadanje i njegove trenutačne (između ostalog i ekonomske) posljedice.

Promišljajte aktualnosti zajedno s Kaninim vrsnim autorima, kršćanskim intelektualcima i čitajte o zanimljivim temama iz raznovrsnih područja i u ovom listopadskom broju Kane.

2004589
977-035-32-8200-1-01023
2806-7487
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
2023.