Kana, kršćanska obiteljska revija,studeni 2023. - ePeriodika

Autori:

1,50 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajete OVDJE.

U novom broju Kane za studeni ponovno čitamo o brojnim temama. Prije svega o odrazima biskupske sinode i zaključcima koje je donijela. Na Papin poziv sudionici sinode važan su prostor dali šutnji kako bi se usredotočili na slušanje s poštovanjem i istaknuli duh zajedništva. O pastoralnoj i misionarskoj preobrazbi Crkve piše Aldo Sinković. 

Studeni je donio i neke obljetnice, s naglaskom na 100. obljetnicu rođenja Tomislava Janka Šagi-Bunića u čijem je povodu organiziran Međunarodni znanstveni simpozij. Teme predstavljene na simpoziju plod su novijih istraživanja Šagi-Bunićeve arhivske baštine, a istraživači su posegnuli za neobjavljenim i javnosti dosad nepoznatim gradivom. 

Novi broj Kane donosi i pozdravni govor dr. sc. Stjepana Brebrića, direktora i glavnog urednika, na simpoziju Tomislav Janko Šagi-Bunić, Život i djelo

Govoreći „S Isusom Kristom radost se uvijek iznova rađa” u dokumentu Evangelii gaudium  papa Franjo obraća se svim kršćanima i poziva ih na novu etapu evangelizacije označenu radošću. Ovom apostolskom pobudnicom Papa daje duboki osobni pečat obraćajući se najprije Crkvi koju poziva da „iziđe” iz svojih „sigurnih” prostora i stavi se u službu svijeta. O pobudnici Evangelii gaudium (Radost evanđelja) piše Krešimir Cerovac u kolumni Izazov trenutka, a njezinu 10. obljetnicu također obilježavamo novim brojem Kane

U novom broju pročitajte još i:

Kolumna Stjepana Balobana problematizira ovisnost o kockanju koja uništava živote pojedinaca i obitelji. Dok broj patoloških kockara u Hrvatskoj raste, autor drži da današnji oblici igara na sreću traže ozbiljnu raspravu o moralnosti bez obzira na vjerski nazor i svjetonazor.

S fra Željkom Barbarićem razgovaramo o njegovoj novoj knjizi Intenzivna njega. Zapisi jednog duhovnika, ali i o njegovom iskustvu života i službe u Jeruzalemu te tamošnjoj aktualnoj vojnoj i političkoj krizi. 

Kana za studeni donosi i druge zanimljive teme, a uz navedene, tu su i stalne rubrike PutopisFilm, Zdravlje i brojne druge. 

2004590
977-035-32-8200-1-01123
2806-7487
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
2023.