Kana, kršćanska obiteljska revija, siječanj 2024. - ePeriodika

Autori:

1,50 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajete OVDJE.

Siječanjski broj Kane, dakako, donosi pregršt aktualnih, zanimljivih i poticajnih tema.  Josip Grbac u Pitanju sadašnjeg trenutka pod naslovom Koga i kako blagoslivljati? osvrće se na pitanje blagoslova potaknut Izjavom Fiducia supplicans koja je u crkvenim krugovima i među vjernicima izazvala brojne polemike i oprečne stavove. 

Kolumna Stjepana Balobana donosi pitanje Zašto je kultura važna za kršćanstvo? i navodi: „Posljednjih je godina sve očitije da je u pojedinim kulturama, posebno u europskoj i sjevernoameričkoj, došlo do mijenjanja slike čovjeka kao takvoga i njegova etičko-moralnoga ponašanja, što odudara od općeprihvaćenoga crkvenog viđenja i tumačenja.“

Potaknut ovogodišnjim političkim glasanjima u čak 76 zemalja svijeta, Aldo Sinković ukratko prikazuje sliku globalnoga kretanja u svijetu, problematizira velike prevrate i sve manje zanimanje kršćana za politiku te postavlja pitanje: „Dolazi li do novog svođenja građana na podanike bez stvarne slobode?“ 

Razgovor Maje Petranović s prof. dr. sc. Stjepanom Balobanom donosi pitanje o tome kako radosnu vijest evanđelja približiti suvremenom čovjeku. Osobito ističući važnost Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve, čija je 25. obljetnica službenog otvaranja obilježena  krajem prošle godine, razgovarali su o njegovim djelatnostima, kao i o interesu za socijalni nauk Crkve u društvu i planovima za njegovo promicanje. 

Putopis Antonije Putić ponovno nas vodi u Latviju, a Tomislav Matić u zimske radosti iz prošlosti. Sani Gilja u rubrici Na mreži piše o zabrinjavajućem porastu ravnodušnosti i rezignacije u mladih, u Odgoju za medije Lana Ciboci Perša piše o važnosti razvijanja osjećaja odgovorne i umjerene uporabe medija kod djece, dok Rudolf Ćurković predstavlja praktičnu metodu učenja. 

Među ostalim, Ivan Šarčević piše na temu Naš kruh svagdašnji, a tu je članak Krešimira Šimića Imitacija ili participacija?, dok Tonči Tadić piše Kako postati ministar?.

O ovim i brojnim drugim temama čitajte u siječanjskom broju Kane.

2004592
977-035-32-8200-1-00124
2806-7487
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
2024.