Četiri stoljeća kapucina u Rijeci i Hrvatskoj (1610. – 2010.) - eKnjiga

Zbornik radova s Međunarodnog znanstvenog skupa održanog u Rijeci 14. i 15. listopada 2010.

34,64 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajte OVDJE

Ovaj zbornik donosi priloge sa znanstvenoga skupa u prigodi 400. obljetnice dolaska kapucina – ovoga najmlađeg ogranka franjevačkog reda, osnovanog 1528. godine – u Rijeku. Prilozi su podijeljeni u tri tematske cjeline: iz riječke kapucinske prošlosti, iz knjižnice riječkoga kapucinskog samostana te općenito iz hrvatske kapucinske prošlosti.

Ovi radovi iznose na vidjelo ono što je “prašina vremena skrivala desetljećima, pa i od nas kapucina. Njihova su otkrića i spoznanja obogaćenje svima nama, ali i ohrabrenje za daljnja istraživanja” (iz predgovora zbornika, Fr. Jure Šarčević OFMCap).

Zbornik je veliki doprinos ne samo za “kapucinsku historiografiju”, nego i za crkvenu i općehrvatsku, te pokazuje kako su i koliko kapucini kao “pučki fratri” u hrvatskom narodu ostvarivali zahtjeve i poticaje evanđelja na vjerskom, znanstvenom i kulturnom području.

Zbornik je izašao kao suizdanje Kršćanske sadašnjosti, Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića i Matice hrvatske – Ogranak Rijeka.

2010511
978-953-11-1414-1
Hrvatska kapucinska provincija sv. Leopolda Mandića
Kršćanska sadašnjost
Matica hrvatska – Ogranak Rijeka
I. suizdanje, Zagreb
2020.