Biblijsko svjetlo vjere na putu u život - eKnjiga

Biblijske teme vezane uz egzistenciju suvremenoga čovjeka

Autori:

Božo Lujić
17,92 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajte OVDJE.

Teme koje se obrađuju u ovoj knjizi u svome osnovnome usmjerenju vode u konačnici prema osobi i djelu Isusa Krista i njegovoj temeljnoj poruci o Božjoj vladavini, njegovoj velikoj zapovijedi ljubavi koja obuhvaća sve ljude, pa čak i najveće protivnike i neprijatelje, te završava pred licem Boga milosrđa u kojem se mogu iskreno ogledati i vjernici i nevjernici.

Riječ je o člancima koju su izlagani na pojedinim znanstvenim skupovima, uglavnom objavljeni u pojedinim znanstvenim časopisima, zbornicima raznih vrsta i za razne prigode. Svi oni obrađuju važne biblijsko-egzistencijalne i sa životom usko povezane teme – njih 27 – koje obuhvaćaju i Stari i Novi zavjet.

Knjiga je po svojoj naravi, metodologiji i znanstvenom aparatu znanstvena i na znanstvenim racionalnim pretpostavkama utemeljena, pa stoga pretpostavlja određeno teološko i biblijsko predznanje.

„Podnaslov Biblijske teme vezane uz egzistenciju suvremenoga čovjeka u potpunosti odgovara sadržaju djela koje u svjetlu Biblije promatra različita pitanja koja postavlja današnji čovjek. Premda je autor kršćanin, katolik, svećenik i redovnik te dugi niz godina profesora na Katoličkome bogoslovnom fakultetu, egzistencijalna pitanja koja postavlja i putovi koje pokazuje do biblijskoga odgovora imaju kao adresata svakoga čovjeka bez obzira na vjersku, nacionalnu i drugu pripadnost“, piše recenzent knjige Domagoj Runje.

Knjigu je autor, o 50. obljetnici djelovanja, posvetio Kršćanskoj sadašnjosti, njezinim utemeljiteljima, sadašnjem vodstvu i svim djelatnicima i djelatnicama.

2010831
978-953-11-1490-5
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
2018.