Kana, kršćanska obiteljska revija, ožujak 2021. - ePeriodika

Autori:

1,33 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajte OVDJE.

Novi broj Kane za ožujak već na prvim stranicama dotiče se svetoga Josipa. Rubrika Samo pet stvari pod naslovom Naš sveti Josip govori o ovom svetcu i upućuje čitatelja na ono što možemo naučiti od njega i primijeniti danas. O izgradnji vjerskih objekata kao odrazu štovanja svetoga Josipa pisao je Aldo Sinković, a fra Darko Tepert osvrnuo se pak na tumačenje čovjekova poslanja za obitelj u Svetom pismu te život u služenju, sa svetim Josipom u središtu.

Josip Grbac u Pitanju sadašnjega trenutka, pod naslovom Cjepivo i medicinska etika, bavio se i dalje aktualnom temom pandemije. U Političkim temama Tonči Tadić prokomentirao je pak epidemiološke mjere te medijske osude vezane uz cijepljenje preko reda. Za Kanu smo ovoga puta razgovarali s dr. Križom Katinićem, psihijatrom, psihoterapeutom, profesorom i publicistom, koji je napisao predgovor i redigirao novo izdanje knjige Viktora E. Frankla, Liječnik i duša.

Obiteljskom savjetniku Montessori odgojiteljica Zrinka Hržić piše o Ekologiji dječje duše, a Jeronim Ban o Teškim razgovorima sa starim i nemoćnima. Slavica Dodig u članku Štap: oslonac i zaštita analizira motiv štapa u Bibliji, umjetnosti i književnosti, a Đurica Pardon i ovoga puta vodi čitatelja putovima cjelovite ekologije, pišući o postu i nemrsu kao pokorničkom djelu ugodnom Bogu, ljudima i životinjama, iz nešto drukčije, vrlo zanimljive perspektive.

U novom broju Kane pronaći će se obilje zanimljivih tema, od prigodnih preduskrsnih Uskrsni dar svetog Ivana Pavla, Krešimir Cerovac), preko aktualnih (Ekumenizam je isključivo vjersko pitanje, Stjepan Baloban) do onih vezanih uz povijest i kulturu (Kako su građene srednjovjekovne katedrale… I zašto su se rušile, Tomislav Matić).

2104561
977-035-32-8200-1-00321
2806-7487
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
2021.