Kana, kršćanska obiteljska revija, listopad 2021. - ePeriodika

Autori:

1,33 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajte OVDJE.

„Je li vjerski identitet i vjerska pripadnost jedno te isto? Može li se netko smatrati pripadnikom određene vjeroispovijesti, a da osobno nije vjernik? Što to uopće znači biti vjernik, kršćanin, katolik i kakvo je njegovo poslanje danas? Što Isus očekuje od nas u ovom konkretnom vremenu? Mnoštvo je glasova u ovom izazovnom trenutku – koji je pravi, a koji devijantni?“ pita se to u Uvodniku listopadske Kane glavna urednica Maja Petranović, upućujući na teme o kojima će čitatelj Kane moći promišljati uz ovaj broj. 

Pitanju sadašnjega trenutka Josip Grbac ovoga se puta bavi temom popisa stanovništva, a Stjepan Baloban temom pandemije pod naslovom Zarazna bolest koja dijeli i razdvaja? Među aktualnim temama tu su i dvije političke: Tonči Tadić piše pod naslovom Oporba na putu u ništa, a Stanko Uršić propituje temu uvođenja eura kroz zanimljivu prizmu situacije u Danskoj koja nije htjela euro. Među temama uže kršćanskoga nadahnuća i duhovnosti ističe se Samo pet stvari Ante Jerkovića koji je pisao o krunici. Ivan Šarčević u svojoj rubrici Isusovi sretni ljudi piše o Isusovu odnosu prema patnicima, ljudskim mukama i ranama. Đurica Pardon u Putovima cjelovite ekologije dotiče se sv. Franje i njegova odnosa prema svemu stvorenom, dok fra Darko Tepert tumači jednu od Papinih općih audijencija vezanih uz Pavlovu Poslanicu Galaćanima.

O starosti i starijima u ovom broju uz Slavicu Dodig piše i neuropsihijatrica Tereza Salajpal, dok Ivana Ivančić Medved u Ženskoj strani medalje piše o temi svjesnosti i samosvijesti.

Listopadski broj Kane obogaćuju i dva intervjua. Glavna urednica Kane Maja Petranović razgovarala je s Antoniom Hrvatin Roth, urednicom Religijskog programa na HRT-u i dugogodišnjom suradnicom Kane, a Trpimir Alajbeg razgovarao je s don Dankom Litrićem, koji se može podičiti s četiri desetljeća misionarskog djelovanja u Ruandi.

Listopadska Kana donosi i niz drugih zanimljivih tema i rubrika, od FilmaUmjetnostiZdravlja do Obiteljskog savjetnimaŽenske strane medalje, rubrike Brojni, ali svi naši – za svakog člana obitelji ponešto.

2104567
977-035-32-8200-1-01021
2806-7487
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
2022.