Kana, kršćanska obiteljska revija, studeni 2021. - ePeriodika

Autori:

1,33 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajte OVDJE.

Važni događaji u Crkvi prošloga mjeseca, otvaranje Biskupske sinode i VI. hrvatski socijalni tjedan tematsko su polazište i za nekoliko tekstova u novom broju revije Kana. “Svi smo pozvani krenuti sinodalnim putem odnosno biti u aktivnom zajedničkom hodu i evangelizacijskom poslanju kao članovi crkvene zajednice te smo kao takvi pozvani ugrađivati evanđeoske vrednote u društvo i u svijet. Ostaje nam poželjeti da ovo zajedništvo, sudjelovanje i poslanje ne ostanu zatvoreni u urede, dvorane i dokumente”, istaknula je na prvim stranicama Kane glavna urednica, Maja Petranović koja je za ovaj broj Kane razgovarala s tajnikom Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, doc. dr. sc. Denisom Barićem. U iscrpnom intervjuu govorio je o tome što je sinoda, kako funkcionira, što papa Franjo želi potaknuti, kamo sinodalnost može odvesti Crkvu i koliko će biti prihvaćena u nas u kontekstu promjene mentaliteta na koji smo pozvani, koja je specifičnost Zagrebačke… U rubrici Aktualno Aldo Sinković također je pisao o Biskupskoj sinodi, ističući po čemu će ona biti posebna. Sinodalnost u Novom zavjetu tema je kojom se u ovom broju bavi fra Darko Tepert, a Josip Grbac, na tragu sinodalnosti, propituje današnje kršćane pitajući se jesmo li proroci ili konformisti.

Kolumna Stjepana Balobana nosi naslov Poruke Šestoga hrvatskoga socijalnoga tjedna te ovoga puta u nešto dužoj formi tematizira održani skup i njegov značaj.

Političkim temama Tonči Tadić piše o Vukovaru, odnosno 30. obljetnici bitke za taj grad. Novi broj Kane donosi i nekoliko tema koje se bave ekologijom u užem ili širem smislu (Epitafij* slavonskoj svinjokolji – Đurica Pardon, Ekološka svijest djece u vrijeme klimatskih promjena: Što možemo učiniti već u školskom dvorištu? – Ksenija Todorović), medijima (Pametni ili glupi telefon – dječje korištenje uređajima digitalne tehnologije – Vanesa Varga, Medijska pismenost i važnost dijaloga u političkoj komunikaciji – Rafael Rimić, Negativan ili savršen medijski svijet: kako izbjeći strah i bijeg od medija? – Leali Osmančević), obiteljskim temama (Životni problem. Put u propast ili prilike za rast? – Ana Žulec, Ageizam i pravednost – Slavica Dodig…). Brojne druge teme istaknutih autora poput Borisa Becka, Nikole Kuzmičića, Ivana Šarčevića, Stanka Uršića, Veronike Mile Popić pronaći ćete u novom broju kršćanske obiteljske revije Kana.

2104568
977-035-32-8200-1-01121
2806-7487
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
2021.