Kana, kršćanska obiteljska revija, prosinac 2021. - ePeriodika

Autori:

1,33 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajte OVDJE.

Božićni broj Kane donosi niz tekstova nadahnutih duhovnim promišljanjima samoga otajstva Božića, ali i naših sveukupnih ljudskih odnosa i društvene situacije. Između istinskoga otajstva vjere i sekularizirane zbilje, urešene duhom konzumerizma i raznih zlouporaba vjerskih simbola u jeku pandemije, božićni broj Kane sigurno je polazište za dublje promišljanje o ovom božićnom vremenu, ali i vremenu krize i tjeskobe izazvanom pandemijom. U zanimljivom izboru tekstova, urednica Maja Petranović pripremila je opipljivu ravnotežu raznih tema: problem komunikacije sagledan iz nekoliko različitih perspektiva, podjele izazvane pandemijom, otajstvo Božića i kršćanska nada te obiteljske teme i ostale redovite rubrike.

Pitanju sadašnjega trenutka Josip Grbac pod naslovom Problem ljudske komunikacije analizira nove oblike podjele među ljudima (cijepljeni – necijepljeni, pozitivni – negativni…), a na tu se temu naslanja i kolumna Stjepana Balobana pod naslovom Odgovornost katolika za hrvatske podjele.

Nadahnuti Božićem, pisali su Krešimir Cerovac (Priča o drugom mudracu – priča o vjeri, nadi i ljubavi), Aldo Sinković (Iščekivanje Božića i djelovanje Svete Stolice na Bliskom istoku), Ivan Šarčević (Pravednost postojanja), Đurica Pardon (Bog se uzemljio), Boris Beck (Upomoć, Djede Božićnjaku!), Darko Tepert (Betlehem – znak mira i pravednosti), Veronika Mila Popić (Nepresušna radost), Nikola Kuzmičić (Autoškola za kršćane) i drugi. Rafael Rimić bavio se komunikacijom u zdravstvenoj i duhovnoj situaciji našega vremena, a dva su teksta posvećena i Godini čitanja.

Središnji dio Kane čini razgovor Marine Kravarščan s paterom Stjepanom Ivanom Horvatom koji je govorio o volontiranju za beskućnike, svojim modernim načinima evangelizacije putem festivala i društvenih mreža, prenijevši čitateljima Kane svoju božićnu poruku prenošenja Radosne vijesti svakom bratu i sestri.

2104569
977-035-32-8200-1-01221
2806-7487
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
2021.