Kana, kršćanska obiteljska revija, travanj 2022. - ePeriodika

Autori:

1,33 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajte OVDJE.

Travanjska Kana u znaku je Uskrsa i proslave Kristove pobjede nad smrću. Iako nam se čini »da nam je u posljednjih nekoliko godina Uskrs, jednostavno, oduzet«, kako piše Josip Grbac u Pitanju sadašnjeg trenutka, ipak neki poput ukrajinskog naroda proživljavaju »Golgotu i ono što joj slijedi na tekućoj vrpci, ne kao na filmu, nego baš „uživo“ […]. U Ukrajini je Uskrs procvjetao u dušama i srcima mnogih ljudi.«

U prošloj je Kani tema broja bio rat u Ukrajini, a budući da je još aktualna, i u ovom broju nalazi se sadržaj vezan uz temu. Tako, primjerice, u razgovoru s grkokatoličkim biskupom mons. Milanom Stipićem saznajemo nešto o situaciji u Ukrajini, a također i u razgovoru s ocem Ljubomirom Strukom, grkokatoličkom župniku u Osijeku te sa sestrom bazilijankom Veronikom Galatan.

O antičkom embargu, srednjovjekovnim sankcijama i trgovinskim ratovima kroz povijest piše Tomislav Matić u rubrici Pogled u prošlost. Sve mjere trgovinskog ratovanja koje se primjenjuju danas postoje već stoljećima i njihovom se provedbom može znatno oštetiti protivnika, ali i samog sebe.

Često se u tome koristi i raznolikom propagandom. Propaganda je svuda oko nas, i potrebno ju je prepoznati te odbaciti njezinu manipulaciju, a o tome piše Rafael Rimić u rubrici Odgoj za medije

Postoji li prosječna osoba, pita se dr. Ivo Belan u kolumni Zdravlje, potaknut činjenicom da je svatko jedinstven, što se očituje kako na razini rada pojedinih sustava u našem organizmu tako i u mentalitetu, navikama i karakteru.

Mnogo je još tema u novom broju Kane, poput putopisne crtice o Macaou, povijesnom kineskom gradiću blizu Hong Konga, intervjua s dr. Dragom Štambukom, akademikom i veleposlanikom u Iranu, kolumne Tončija Tadića o krivim Putinovim procjenama.

2104573
977-035-32-8200-1-00422
2806-7487
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb