Kana, kršćanska obiteljska revija, lipanj 2022. - ePeriodika

Autori:

1,33 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajte OVDJE.

U lipanjskom broju Kane naši autori donose važne teme iz različitih aspekata kršćanske vizure. U aktualnoj svakodnevici u kojoj se očituju posljedice društvene, političke i kulturne krize koja rađa sve većim sukobima i ravnodušnošću na svim razinama, sve do naših osobnih unutarnjih dubina, papa Franjo nas, posebno enciklikom Fratelli tutti, poziva na sveopće bratstvo i socijalno prijateljstvo.

Jerko Valković piše o moći riječi jer su riječi i jezik danas postale snažno sredstvo za poticanje sukoba, potpirivanja neprijateljstava, pa čak i same mržnje, nasuprot čemu stoji kultura susreta koju zagovara papa Franjo.

Josip Grbac u Pitanju sadašnjeg trenutka piše o korijenima Hoda za život koji nije ugrožavanje ničijih prava, nego je borba za dostojanstvo ljudskog života. O modernoj medicini, eugenici i pravu na pobačaj možete pročitati što je napisala Martina Vuk Grgić. Ante Jerković u svojoj kolumni kratko izlaže 5 načela kao poruku mladomisnicima, poput primjerice ovih: Ne navikavaj se na sveto i Budi čovjek molitve

O aktualnom uvođenju eura u Republiku Hrvatsku piše Petra Palić, a o suverenosti i kolapsu valute Stanko Uršić. Tu je i članak potaknut nedavnim navijačkim nasiljem u Hrvatskoj naslova Ekstremi navijačkog nasilja – kada stadion ruši carstvo u rubrici Pogled u prošlost; sport potiče na velika i plemenita djela, ali se njime često služi kao izlikom za nasilje, i tako tijekom cijele povijesti.

Ove i još mnoge druge kvalitetne članke možete pronaći u novom broju Kane

2104575
977-035-32-8200-1-00622
2806-7487
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
2022.