Osluškujući Božju riječ - Godina B - eKnjiga

Homilije za godinu "B"

Autori:

9,56 €
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajete OVDJE

Poznati franjevac i profesor dogmatske teologije na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu o. dr. Ivan Karlić ovu je knjigu svojih homilija za aktualnu liturgijsku godinu „B“ posvetio „vjernicima koji ustrajno, strpljivo i vjerno osluškuju Božju riječ i njezino tumačenje na 'podnevnoj' svetoj misi na zagrebačkom Svetom Duhu“.

U uvodu, pak, navodi: „Pripremajući se kao mladi svećenik za jednu nedjeljnu propovijed, naišao sam na zbirku homilija jednoga dominikanskog propovjednika koji je u uvodu vrlo ozbiljnim riječima pozivao propovjednike da se ozbiljnije pripremaju za nedjeljne propovijedi i homilije, jer milijuni vjernika dolaze na svetu misu, slušaju Božju riječ i svećenikove ili biskupove propovijedi, te imaju pravo čuti nešto što je dobro i ozbiljno pripremljeno, a ne 'priče i pričice'. Ostao sam fasciniran ozbiljnošću riječi nepoznatog mi dominikanca, također i njegovom hrabrošću da otvoreno progovori o pojavi koja se, nažalost, događa i među svećenicima ili biskupima, te njegovom iskrenom i bratskom pozivu na savjest i na odgovornost. Svakako su mi njegove riječi dale misliti...“

Navodeći da su sve propovijedi donesene u ovoj knjizi zaista i izgovorene na nedjeljnim misama, gdjekad neznatno izmijenjena, proširena ili skraćena, autor zaključuje: „Nastojao sam ovdje biti što je moguće konkretniji u promišljanu nad Božjom riječi, jer smatram da cilj nedjeljnih propovijedi i homilija i jest nastojanje oko primjenjivanja Božje poruke u konkretnom življenju“.

2180851
978-953-11-1487-5
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
2017.