Katekumenatski itinerari za bračni život (D-197)

Pastoralne smjernice za partikularne Crkve

7,00 €
s PDV-om
Težina: 0.12 kg

Katekumenatski itinerari za bračni život pripremio je Dikasterij za laike, obitelj i život zbog potreba za novim katekumenatom u pripremi za brak. 

Ovdje predložene pastoralne smjernice  žele biti pomoć i poticaj biskupijama/eparhijama i župama u izradbi njihovih katekumenatskih itinerara za bračni život. 

U pozadini dokumenta Katekumenatski itinerari za bračni život krije se želja da se parovima ponudi bolja i temeljitija priprava za brak dovoljno opsežnim itinerarom, nadahnutim krsnim katekumenatom, koji će im omogućiti odgovarajuću izgradnju (formaciju) za kršćanski bračni život polazeći od iskustva vjere i susreta s Isusom. 

Pripremajući parove za sakrament ženidbe, ovaj itinerar ujedno ih uvodi u crkveni život i pomaže im da u Crkvi pronađu mjesto gdje će, osobito po sakramentima, jačati bračnu vezu i gdje će nastaviti rasti tijekom cijeloga života u pozivu i služenju drugima, dostižući tako pun razvoj svojega bračnog identiteta i svojega crkvenog poslanja. Posebnu će se pozornost, k tome, posvetiti praćenju bračnih parova u krizi. Postoji, naime, žurna potreba da se u svakoj mjesnoj stvarnosti osigura pastoralna služba posvećena onima čiji je bračni odnos prekinut ili je zapao u velike teškoće.

9061970
978-953-11-1787-6
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2023.
Dokumenti
Crkveni dokumenti