Komplet - Hadjadj

Autori:

Fabrice Hadjadj
72,86 €
s PDV-om
Težina: 1.53 kg

Fabrice Hadjadj originalan je i plodan francuski filozof, mislilac te pisac kršćanskoga nadahnuća, poznat i prevođen i izvan Francuske. Ravnatelj je Europskog Instituta za antropološka proučavanja Philanthropos u Fribourgu u Švicarskoj te predavač filozofije i teorije književnosti na liceju i na Sveučilištu u Toulonu. Kršćanska sadašnjost dosad je objavila pet njegovih djela, koja sabiremo u ovom vrijednom kompletu.

Dubina spolova. Mistika tijela. Ova knjiga pomoći će mnogim kršćanima da otkriju mistiku vlastitoga tijela i ljepotu seksualnosti u izvornom i u kršćanskom značenju te će ih potaknuti da zagonetku Svevišnjega traže i nađu u vlastitome i u tijelu ljubljene osobe.

Vjera zlih duhova. Ili ateizam koji je premašen. Ova knjiga nije tek dio traktata iz demonologije. Ona pokušava potaknuti na razmišljanje o samom ishodištu logike zla, kako bismo se s njime spremnije hvatali u koštac izvan samih sebe i usred, ili unutar sebe. Hadjadj se trudi opisati tip vjere koja je sušta suprotnost vjeri zlih duhova.

Raj na vratima. Ogledi o radosti koja uznemiruje. Ova nam knjiga želi oduzeti sigurnost u naše zemaljske rajeve: konačno izmaknuti tlo pod našim nogama da možemo umrijeti s barem nešto malo više otvorenim ustima, s dušom koja žeđa Boga. No prije toga, dok nam je Raj još 'na vratima', valja naučiti neke važne, a tobože obične stvari.

Kad se sve tako ima raspasti. Razmišljanja o svršetku kulture i moderniteta. Tekstovi u ovoj knjizi u velikoj mjeri predstavljaju dijelove autorovih predavanja, a okupljeni su oko iste teme. Teže povezivanju tradicije i moderniteta, eshatologije i kulture, pronicavosti pogleda pred smrću i njegovanja otvorenosti prema životu.

Što je to obitelj? Slijedom transcendencije u gaćama i drugih ultraseksističkih pogleda. Ova knjiga otvara elementarno pitanje koje je danas u vrijeme istospolnih „brakova“, rodne ideologije, tehničkih manipulacija embrijima sasvim smisleno postaviti. Autor detaljno promišlja i nudi odgovore na mnoga pitanja koja se tiču ne samo suvremene obitelji nego i duha vremena i društva kojim su obitelji obuhvaćene, u stilu protkanom finom ironijom tipičnom za Hadjadja.

9090331
Kršćanska sadašnjost
Meki
Eseji
Kršćanin i svijet

Možda će Vam se i ovo svidjeti