Pitanje o Bogu / Komplet

Filozofske i teološke rasprave mons. dr. sc. Ivana Devčića. Komplet

90,00 €
s PDV-om
Težina: 2.17 kg

Pitanje o Bogu predstavlja temeljno pitanje kojim se autor mons. Ivan Devčić poglavito bavio u svojem djelovanju. Riječ je o ukupno četiri sveska u kojima se nalaze radovi većinom već objavljeni u našim filozofskim i teološkim znanstvenim časopisima (1. i 2. svezak) te teološko-pastoralno-socijalne rasprave, rezultat Devčićevih promišljanja u kontekstu aktualnog stanja Crkve, vjere i pastorala u Hrvatskoj i u Europi.

Riječima samog autora, „moglo bi se također reći da su radovi u prvom pristupu plod moga akademskog poziva, a u drugom i trećem pristupu svećeničkoga i biskupskoga.“ 

Devčić nas kroz filozofske rasprave o Bogu vodi, u maniri izvrsnog vodiča, kroz prostore ljepota koje nam je Bog priredio, u kojima još uvijek nismo bili, ali ih svakako žudimo posjetiti. Pokazuje nam riznicu puteva (ali i upozorava na stranputice) koji vode do jednoga jedinog cilja – Boga. Ti putevi nerijetko su u dobroj mjeri i znanstveno ‘utabani’. Pitanje o Bogu za Devčića nužno ujedinjuje filozofiju i religiju.

Autor nudi niz poticaja, i kršćanima za bolje razumijevanje te življenje svoje vjere, i svim drugim ljudima koji su zainteresirani za pitanja o Bogu i o životu po kršćanskoj vjeri u njega. Ovo vrijedno djelo u tome pogledu naići će na mnoge iskrene i zainteresirane čitatelje koji će proučavajući ga obogatiti ne samo svoje spoznajne vidike već i svoju konkretnu ljudsku i kršćansku svakodnevicu.

Ova knjiga u konačnici smjera uvijek novoj, tj. uvijek suvremenijoj i aktualnijoj kršćanskoj praksi u društvu. Filozofske i teološke premise i njihovo znanstveno razlučivanje tom su pothvatu nezaobilazan preduvjet. No Devčić jasno pokazuje kako kršćanski pisac i znanstvenik nipošto ne smije ostati samo na razlaganju teorijskih uvida već da njegovo znanstveno djelovanje nužno treba biti određeno nakanom trajne obnove konkretnog života u vjeri. Njegovo djelo u tome pogledu ne predstavlja tek uvod u tematiku nego vrlo dobar primjer njezine sustavne i svrsishodne razrade.

Sabrane filozofske i teološke rasprave mons. Ivana Devčića sastoje se od četiri svezaka koje su kompletirane u elegantno dizajniranu zaštitnu kutiju:

1. Pitanje o Bogu / Prvi svezak odabranih radova
Filozofske rasprave mons. dr. sc. Ivana Devčića. Prvi svezak odabranih radova

2. Pitanje o Bogu / Drugi svezak odabranih radova
Filozofske resprave mons. dr. sc. Ivana Devčića. Drugi svezak odabranih radova

3. Pitanje o Bogu / Treći svezak odabranih radova
Filozofsko-teološki pristup mon. dr. sc. Ivana Devčića. Treći svezak odabranih radova

4. Pitanje o Bogu / Četvrti svezak odabranih radova
Filozofsko-teološki pristup mons. dr. sc. Ivana Devčića. Četvrti svezak odabranih radova

9104410
978-953-11-1728-9
Kršćanska sadašnjost
Riječka nadbiskupija
I. suizdanje, Rijeka - Zagreb
Tvrdi
2023.
Kutija: 18,2 x 26,3 cm
Izvan nizova
Teologija