Sveti Hilarion u kontekstu svoga vremena

Zbornik radova s međunarodnoga znanstvenog skupa "Sveti Ilar u kontekstu svoga vremena)". Mlini (Dubrovnik), 19. 20. listopada 20217.

40,00 €
s PDV-om
Težina: 1.10 kg

Sveci su uvijek aktualni, pa tako i sveti Hilarion, spomen kojeg je i danas živ, pogotovo u dubrovačkom kraju, gdje župa u Mlinima čuva sjećanje i slavi njegov liturgijski spomendan, zazivajući ga kao svoga svetog zaštitnika i ujedno ne zaboravljajući da je on neko vrijeme boravio na tom području, gdje je učinio i neka od svojih čuda.

Kako bi njegov spomen očuvao jasnijim i svježijim u ovim našim vremenima, župnik don Bernardo Pleše došao je na ideju da bi bilo dobro prirediti i održati znanstveni skup koji bi na vidjelo iznio osebujnu osobnost sv. Ilara, ne samo kao monaha iz nekih davnih vremena nego kao sveca koji ima živu i snažnu poruku i u našem vremenu.

Katedra povijesti kršćanske literature i kršćanskog nauka Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Župa svetog Ilara u Mlinima (Dubrovačka biskupija) organizirali su 19. i 20. listopada 2017. godine u hotelu Astarea u Mlinima dvodnevni međunarodni znanstveni simpozij s nazivom »Sveti Ilar u kontekstu svoga vremena«, a u sklopu trodnevne pripreme za slavlje njegova liturgijskog spomena 21. listopada, koji je okupio trinaest znanstvenika iz pet europskih zemalja. Simpozij je bio dvojezičan hrvatsko-talijanski te je stoga odlučeno da i zbornik bude dvojezičan.

9104480
978-953-11-1781-4
Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Kršćanska sadašnjost
Tvrdi
2023.
17 x 24 cm; 528 str.
Izvan nizova