Opće dobro u crkvenom i društvenom životu u Hrvatskoj

26,00 €
s PDV-om
Težina: 0.55 kg

Pojam opće dobro pripada onim pojmovima koji su na prvi pogled sami po sebi razumljivi, i stoga se o njima uglavnom ne raspravlja u javnom prostoru. Međutim, i površni pogled na uporabu i značenje toga pojma u Hrvatskoj pokazuje brojne nejasnoće, a onda i različita tumačenja i primjenu ne samo u običnom govoru već i u javnome, i u znanstvenim raspravama.

Takva, prilično nejasna situacija u uporabi i značenju pojma općega dobra u Hrvatskoj bila je glavni povod za organizaciju dvodnevnoga znanstvenog simpozija s nazivom Opće dobro u crkvenom i društvenom životu u Hrvatskoj, koji je održan u Zagrebu 26. i 27. listopada 2022. godine u dvorani Vijenac, Kaptol 29a.

Simpozij je održan u suorganizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije (dalje Centar) i Katedre socijalnoga nauka Crkve Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (dalje Katedra). Glavni razlog suorganizacije bio je da se iznimno važnoj tematici općega dobra dadne dvostruko značenje, to jest teoretsko proučavanje, što je na osobit način zadaća Katedre, i praktična primjena, u čemu može doprinos dati Centar.

Ova knjiga s naslovom Opće dobro u crkvenom i društvenom životu u Hrvatskoj donosi pisane radove predavačica i predavača koji su prošli recenzentski postupak, što uz potvrdu kvalitete radova ukazuje i na »činjenicu« da u hrvatskoj znanstvenoj javnosti postoje stručnjaci koji pod interdisciplinarnim vidom mogu i žele surađivati u raspravama o sadržaju i primjeni općega dobra u Hrvatskoj.

Knjiga donosi 14 radova.

9104560
978-953-11-1818-7
Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve
Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Kršćanska sadašnjost
I. suizdanje, Zagreb
Meki, klapne
2023.
15,6 x 21 cm; 374 str.
Izvan nizova