Dani su čovjeka k’o oduljena sjena

Zbornik radova u čast fra Ljudevita Antona Maračića

45,00 €
s PDV-om
Težina: 1.15 kg

Dani su čovjeka k’o oduljena sjena. Zbornik radova u čast fra Ljudevita Antona Maračića pripremljen je o 60. obljetnici njegovog svećeničkog ređenja, kao i 85. rođendana.

Zahvalni za njegovo svećeničko služenje te znanstveni i spisateljski rad, Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca i izdavačka kuća Kršćanska sadašnjost odlučili su zbornikom radova obilježiti ove njegove obljetnice.

Zbornik koji posvećujemo fra Ljudevitu Antonu Maračiću i predajemo zainteresiranoj javnosti, ima 27 priloga podijeljenih u tri cjeline, uz nekoliko uvodnih tekstova.

Prvi dio zbornika Dani su čovjeka k’o oduljena sjena donosi tri članka o životu i radu fra Ljudevita Antona Maračića.

U drugome, središnjem dijelu zbornika, šesnaest je znanstvenih radova s područja povijesti, teologije i filozofije.

Treći dio zbornika donosi osam prijateljskih ogleda u vidu esejističkih priloga te osobnih osvrta autorâ na susrete i suradnju sa svečarom.

Ljudevit Anton Maračić rođen je 1938. u Premanturi kod Pule. Pripada Redu franjevaca konventualaca.

Diplomiravši teologiju, diplomirao je iz hrvatskog jezika i književnosti. Proveo je više od 25 godina svećeničkog života kao glavni urednik "Veritasa". Neko vrijeme služio je u svojoj matičnoj Hrvatskoj provinciji sv. Jeronima kao provincijski ministar, a nekoliko je godina potom službovao u Vatikanu kao redoviti penitencijar u bazilici sv. Petra.

Autor je objavio više djela, uglavnom povijesno-franjevačkog karaktera, vezanih uz rodnu mu Istru. Osim toga bafra

Ljudevit Anton Maračić svećeničkim i redovničkim djelovanjem te znanstvenim i publicističkim radom zadužio Crkvu i osobito svoju redovničku obitelj te akademsku zajednicu, ljubitelje prošlosti i duhovne misli. 

9104580
978-953-11-1827-9
Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca
Kršćanska sadašnjost
I. suizdanje, Zagreb
Tvrdi
2023.
17 x 24,6 cm, 600 str.
Izvan nizova