Darovi vjere i zajedništva - udžbenik

Udžbenik za katolički vjeronauk četvrtoga razreda osnovne škole

9,42 €
s PDV-om
Težina: 0.25 kg

Udžbenik Darovi vjere i zajedništva za katolički vjeronauk četvrtoga razreda osnovne škole učenike vodi na put do primanja sakramenata euharistije i pomirenja. Autori udžbenika su mons. Ivica Pažin i don Ante Pavlović. 

U uvodnoj riječi udžbenika nadbiskup Đuro Hranić učenicima predstavlja ovaj udžbenik kao dar „molitve i riječi za koje želim da vas prate, čuvaju i štite na putu odrastanja.“

Udžbenik je podijeljen na šest cjelina i dodatak koji uključuje molitve i obrasce katoličkoga nauka i života po vjeri te popis umjetničkih reprodukcija koje se nalaze u udžbeniku. Uvodnica u svako poglavlje sadržava temeljne natuknice vezane uz sadržaj o kojem će biti riječi, dok je na kraju svakog poglavlja jedna stranica posvećena ponavljanju. Uz središnji tekst svakog poglavlja nalaze se i izdvojeni okviri popust „Upamtimo“, „Razgovarajmo“, „Istražimo“, „Znate li?“, uz koje učenici dobivaju dodatne mogućnosti usvajanja gradiva i pristupa gradivu.

Elektronički dio udžbenika uključuje brojne audiovizualne materijale, fotografije i tekstove, primjerenim učenicima 4. razreda osnovnih škola.

I tiskani i elektronički dio vizualno su primjereno ilustrirani te obogaćeni brojnim likovnim reprodukcijama hrvatskih i stranih umjetnika koji mogu biti poticaj za razgovor, kreativno izražavanje, proširivanje tema o kojima se uči.

9130831
978-953-11-1697-8
Kršćanska sadašnjost
II. izdanje, Zagreb
Meki
2022.
19,5 x 26 cm; 120 str.