Ukorak s Isusom - udžbenik

Udžbenik za katolički vjeronauk osmoga razreda osnovne škole

10,25 €
s PDV-om
Težina: 0.28 kg

Ukorak s Isusom naslov je udžbenika za katolički vjeronauk 8. razreda osnovne škole, čiji su autori don Josip Periš, Marina Šimić i Ivana Perčić. Sastoji se od tiskanoga i elektroničkoga dijela koji omogućuju korištenje različitih strategija učenja, pamćenja i rješavanja problema, a podijeljen je u šest poglavlja. 

Nastavkom na prethodna godišta, i ovaj je udžbenik protkan dijalozima učenika Josipa i Dore kojima je cilj motivirati ili otvoriti problemsku situaciju vezanu uz pojedino poglavlje, temu, sadržaj koji se obrađuje. Teme prate i aktualizacijski sadržaji koji su prikladni uzrastu učenika/ca osmih razreda. Udžbenik je, u skladu s temama, obogaćen umjetničkim likovnim reprodukcijama različitih povijesnih razdoblja, domaćih i stranih autora, što također može biti polazište dijaloga, otvaranja dodatnih tema i rasprava tijekom nastave. Na početku svake cjeline nalaze se pitanja vezana uz temu i ostvarenje ishoda, a na kraju cjeline jedna je stranica posvećena ponavljanju.

Udžbenik potiče primjenu metoda aktivnog učenja i raznovrsnih nastavnih strategija, upućuje na dodatne izvore za stjecanje kompetencija te potiče na proširivanje i produbljivanje znanja. Središnji tekst svakog poglavlja prate i poticajne misli i tekstovi, biblijski citati, poučne priče, zanimljivosti, dodatne informacije i pojašnjenja pojmova, pjesme, a sve to prikladno i lijepo grafički opremljeno.

Elektronički dio ovoga udžbenika obiluje interaktivnim zadatcima, glazbenim i videozapisima te brojnim dodatnim materijalima.

9130861
978-953-11-1704-3
Kršćanska sadašnjost
II. izdanje, Zagreb
Meki
2022.
19,5 x 26 cm; 147 str.