Gradimo bolji svijet - udžbenik

Udžbenik katoličkoga vjeronauka za 4. razred srednjih škola

13,74 €
s PDV-om
Težina: 0.38 kg

Udžbenik katoličkoga vjeronauka Gradimo bolji svijet namijenjen je učenicima 4. razreda srednjih škola, a autorski tim čine Ana Thea Filipović, Ivica Živković i Ivana Hac. Čini ga jedanaest poglavlja i Dodatak, obuhvaćajući kurikulumom predviđene domene, a sadržaj i ishodi nude učenicima mogućnost za kritičko promišljanje, vrednovanje, prosuđivanje, analiziranje, razumijevanje različitih tema vezanih uz vjeru, religioznost, duhovnost, biblijsko svjedočanstvo vjere, kršćansko iskustvo Boga i značenje Crkve itd.

Udžbenik obrađuje i teme doprinosa religija duhovnosti, miru i izgradnji boljega svijeta, pitanje čovjeka i njegova dostojanstva, vrijednosti rada, ljudskih prava, kao i izazove suvremenoga razvoja znanosti i društva, kršćansku nadu u budućnost i svjedočanstvo Crkve u suvremenom svijetu.

Udžbenik je protkan prigodnim citatima iz Svetoga pisma, crkvenih dokumenata, citatima svetaca, a sadržava i raznovrsne prigodne ulomke različitih izvora. Tiskani dio udžbenika prate i brojni digitalni sadržaji.

Na početku svakog poglavlja nalaze se odgojno-obrazovni ishodi i dodatni sadržaji (filmovi, glazba, knjige) za sve učenike koji žele dodatno istražiti i produbiti znanje i spoznaje o nekim temama, a na kraju svakog poglavlja učenici pak mogu pronaći izazove u obliku zadataka ili poticajnih aktivnosti u koje se mogu uključiti samostalno ili u skupini.

9130870
978-953-11-1526-1
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2021.
21 x 28 cm; 160 str.