Korizmeni komplet – Posljednji dan Isusov

Autori:

26,00 €
s PDV-om
Težina: 1.15 kg

Ovaj komplet uključuje tri vrijedna izdanja koja se dotiču biblijsko-teološkog aspekta Kristove muke. Knjiga Biblijsko-teološki pabirci o Isusu Kristu iz pera Adalberta Rebića propituje sve vidove povijesnog života Isusa Krista oslanjajući se u prvom redu na ono što nam u tom pogledu govore evanđelja, ali ne ignorirajući niti plodove povijesnih i literarnih istraživanja. Središnji dio knjige posvećen je Isusovom djelovanju među ljudima: načinu na koji je propovijedao, smislu Isusovih prispodoba i čudesa, mjestima na kojima je djelovao. Završni dio knjige obrađuje vrijeme od Posljednje večere do ukazanja uskrslog Isusa učenicima.

Isusova muka i smrt prema Markovu evanđelju je egzegetsko-teološki komentar koji je napisao bibličar Anto Popović. Isusova muka i smrt, zajedno s uskrsnućem, najvažniji su događaji povijesti spasenja. Upravo ta važnost razlog je nastanka ovog egzegetsko-teološkog komentara dvaju poglavlja Markova evanđelja.

Knjiga Posljednji dan Isusov s podnaslovom Što se uistinu dogodilo u muci Isusovoj? vrlo je zanimljiva. Napisao ju je njemački teolog Gerhard Lohfink, koji u knjizi nastoji utvrditi što se točno dogodilo na dan Velikog petka, odnosno kako su izgledali uhićenje, suđenje, muka i smrt Isusa Krista u povijesnom konteksta doba u kojem je živio.

Cijena kompleta je 26 eura, umjesto 36 eura u punoj cijeni.

9300521
Kršćanska sadašnjost
Riječ
Teologija