Pokoncilska ekleziologija franjevaca Bosne Srebrene

26,00 €
s PDV-om
Težina: 0.90 kg

Kako i sam naslov ove doktorske disertacije fra Eduarda Tomića govori, Pokoncilska ekleziologija franjevaca Bosne Srebrene bavi se nedovoljno istraženim pitanjem o shvaćanju Crkve kod franjevaca provincije Bosne Srebrene u posljednjih 50 godina.

Eduard Tomić sustavno je i temeljito, uz puno strpljenja i teološkog promišljanja, predočio ekleziološke misli franjevačkih teologa Bosne Srebrene u pokoncilskom vremenu. Uz znanstvenu kompetenciju i teološko­kritička vrednovanja nije propustio iznijeti svoje osvrte i mišljenja, a ponegdje i postaviti teze, ocrtavajući pozitivne i negativne značajke ekleziološkog promišljanja više franjevačkih teologa.

Dobro sročenim uvodima u svako poglavlje autor uvodi čitatelja u problematiku onoga o čemu piše, čime olakšava slijediti temu.

Znanstveni doprinos ovog djela nije samo u iznošenju na vidjelo ekleziološke misli kod franjevačkih teologa Bosne Srebrene u pokoncilskom vremenu, niti samo u njihovoj tehničkoj rekonstrukciji, nego i u tome što se autor upustio u obradu jedne vrlo složene, važne i intrigantne teme koja je u Crkvi bila predmetom vrlo živahnih rasprava u pokoncilskom vremenu.

9330970
978-953-11-1711-1
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2023.
17 x 24 cm; 502 str.
Teološki radovi